Νίμιτς για το Σκοπιανό από τη Βιέννη: Μεγάλη βελτίωση αλλά και δύσκολα ζητήματα

Τι δήλωσε για τις μέχρι τώρα συνομιλίες με Κοτζιά και Διμιτρόφ

Για μεγάλη βελτίωση στις συνομιλίες αλλά και για δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται και πρέπει  να επιλυθούν έκανε λόγο  σε δηλώσεις του από τη Βιέννη ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς.   

Η τριμερής συνάντηση μεταξύ του ίδιου,  του  Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του της ΠΓΔΜ ΟΗΕ Νίκολα Διμιτρόφ, ξεκίνησε στην αυστριακή πρωτεύουσα στις 10.30 π.μ.

 Στη δήλωσή του ο κ. Νίμιτς ανέφερε συγκεκριμένα:

«Εργαζόμαστε όλη τη μέρα πολύ εποικοδομητικά. Και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ενόψει του μέλλοντος. Ταυτόχρονα υπήρχε μία παράλληλη συνάντηση διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, για να εξετασθούν τα πιο διφορούμενα ζητήματα. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται και πρέπει  να επιλυθούν, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα και όλα αυτά θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής. Ελπίζω να εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σε ένα τόσο εποικοδομητικό πλαίσιο».

Δείτε στο βίντεο τι μετέδωσε νωρίτερα ο πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου, για την τριμερή συνάντηση στη Βιέννη.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top