Αβραμόπουλος: Να εντατικοποιηθεί η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

Συνάντηση με Τσίπρα - Βίτσα για το μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Να εντατικοποιηθεί η εφαρμογή της συμφωνίας

Mε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα,  συναντήθηκε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας  Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του με την Ελληνική Κυβέρνηση για την παρακολούθηση των προτεραιοτήτων στο θέμα της διαχείρισης της μετανάστευσης και της ασφάλειας στην Ελλάδα.

Mετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου, αλλά και δεδομένης της ανάγκης για έγκαιρη και μακροπρόθεσμη πρόβλεψη και προετοιμασία, υπογράμμισα ότι πρέπει να διατηρηθεί και να εντατικοποιηθεί η εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, ώστε να επιταχυνθούν οι επιστροφές προς την Τουρκία, με την παράλληλη αύξηση της χωρητικότητας των προαναχωρησιακών κέντρων.

Τόνισα επίσης την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών και  της λήψης μέτρων προστασίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, ιδιαίτερα για την αύξηση των καταλυμάτων στέγασής τους. Τέλος, είναι σημαντική η διαρκής αξιοποίηση και απορρόφηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων που παρέχονται προς την Ελλάδα, μέσω των εθνικών προγραμμάτων».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top