Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με Κοτζιά

Ταξίδι του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με στόχο να κλείσει τα μέτωπα με Αλβανία και Σκόπια

Στο πρόγραμμα των κρίσιμων συναντήσεων του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ. Κοτζιάς αναχωρεί αύριο για τη Βιέννη, όπου θα έχει κρίσιμη  τριμερή συνάντηση για το Σκοπιανό.  Θα κάνει προηγουμένως στάση στα Τίρανα, όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του της Αλβανίας Μπουσάτι, για να δουν που βρισκόμαστε ως προς τα ζητήματα οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Στη Βιέννη όπου  θα μεταβεί στη συνέχεια θα έχει το βράδυ της Πέμπτη δείπνο με τον  υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνάντησή τους με τον Μάθιου Νίμιτς στην έδρα του ΟΗΕ.

Όπως επισήμανε όμως η Κ. Μακρή, το περίεργο είναι ότι τα Σκόπια αντί να χαλαρώνουν τη στάση  τους τη σκληραίνουν. Λίγες ώρες  πριν τη συνάντησή του με τον κ. Κοτζιά, ο κ. Ντιμιτρόφ ισχυρίστηκε «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα», ενώ και για το όνομα πρόσθεσε ότι «θέλουμε αξιοπρεπή λύση», που σημαίνει κατά τον ίδιο ότι δεν πρέπει να είναι αμετάφραστο και δεν πρέπει να είναι σε  μία ενιαία λέξη!

«Ακούγοντας τον κ. Κοτζιά χθες το βράδυ κατάλαβα ότι το θέμα της γλώσσας το συζητάει, καθώς είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ. Όμως ακόμη κι αν ήθελε να το δεχτεί δεν περνάει από τη Βουλή» τόνισε η σχολιάστρια του Star για το συγκεκριμένο ζήτημα και πρόσθεσε: «Οπότε καταλαβαίνω ότι το πράγμα για τα Σκόπια δυσκολεύει παρά γίνεται πιο εύκολο.             

Πάντως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε από την πλευρά του το ερώτημα αν «θέλουμε μία χώρα σταθερή που να μας θεωρεί καλούς της φίλους;» ή «θέλουμε μία χώρα που να αποτελεί πραγματικά κομμάτι της δαγκάνας της Τουρκίας στην περιοχή;».     

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top