«Σφαλιάρα» από τον διάδοχο του Βίζερ: Σε ενισχυμένη εποπτεία μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα

Τάσσεται υπέρ της προληπτικής γραμμής πίστωσης ο Χανς Φάιλμπριφ

Φάιλμπριφ:Ενισχυμένη εποπτεία για Ελλάδα μετά το μνημόνιο

Μπορεί στην κυβέρνηση να μιλούν για «καθαρή έξοδο» από τα προγράμματα το καλοκαίρι ωστόσο ο νέος επικεφαλής του EuroWorking Group (EWG), Χανς Φάιλμπριφ, ο οποίος διαδέχεται τον Τόμας Βίζερ, δείχνει ότι στις Βρυξέλλες έχουν διαφορετική άποψη.

«Τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα είναι τα πιο καθοριστικά, οπότε θα έχουμε ενισχυμένη εποπτεία από τους δανειστές για να βοηθηθεί η Ελλάδα να παραμείνει στον σωστό δρόμο» τονίζει ο Χανς Φάιλμπριφ σε συνέντευξή του στα Νέα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι ακόμη περισσότερο απαραίτητο από τη στιγμή που η ελάφρυνση του χρέους είναι στο τραπέζι: «Αν χορηγηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους ή υπό όρους ελάφρυνση χρέους είναι λογικό οι δανειστές να επιδιώξουν να παρακολουθούν πώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα και να σιγουρευτούν ότι υλοποιούνται οι πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί. Θα χρειαστεί κάτι μεταξύ μιας κανονικής εποπτείας και ενός πραγματικού προληπτικού προγράμματος» .

Ο νέος πρόεδρος του EWG τάσσεται, πάντως, ξεκάθαρα υπέρ της προληπτικής γραμμής πίστωσης, την οποία απορρίπτει η κυβέρνηση: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει ένα προληπτικό πρόγραμμα. Μπορεί να το ζητήσει. Ο ασφαλέστερος τρόπος εξόδου είναι ένα προληπτικό πρόγραμμα. Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι κάποιας μορφής αιρεσιμότητα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top