Νέο μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία: Αυτή θα προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα, όχι το αντίθετο

Υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πορτογάλο ομόλογό του, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα

Νέο μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία

«Η Ελλάδα εκπληρώνει το σύνολο των υποχρεώσεών της. Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλές θυσίες, πολλές φορές ακόμη και θυσίες που δεν του αναλογούν», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο του Πορτογάλου ομολόγου του Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα. 

«Πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να προχωρήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όπως έχουν δεσμευτεί», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο κ. Παυλοπουλος τόνισε ότι «θέλουμε η Τουρκία να βρει τον ευρωπαϊκό της δρόμο». Αλλά, όπως είπε, καθώς η Ευρώπη έχει κανόνες πρέπει από την πλευρά της Τουρκίας, «να υπάρχει σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δηλαδή σεβασμός του διεθνούς δικαίου στο σύνολό του».

«Επιδιώκουμε την φιλία και τη καλή γειτονία με την Τουρκία, αλλά στην Ευρώπη έχουμε κανόνες και όποιος θέλει να βαδίσει στον ευρωπαϊκό δρόμο, πρέπει να σέβεται αυτούς τους κανόνες» τόνισε ο κ Παυλόπουλος. 

«Η Τουρκία πρέπει να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι η Ευρώπη» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top