Καμμένος κατά Φίλη: Απάνθρωπες οι δηλώσεις για τους στρατιωτικούς – Μπαλάφας: Τον κόσμο τον απασχολεί η οικονομία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει πως δεν είναι το θέμα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών το μείζον θέμα σήμερα

Την αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο οποίος την Πέμπτη είπε πως το θέμα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών «είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν είναι αυτό το μείζον θέμα σήμερα».

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «απάνθρωπες» τις δηλώσεις του κ. Φίλη, λέγοντας πως δεν έχει κάνει σωστή ανάγνωση του θέματος.

«Νομίζω ότι έχει κάνει μια λάθος ανάγνωση ο κ. Φίλης. Δεν είναι μείζον ζήτημα η επίθεση της τουρκικής ακταιωρού στη δική μας που μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα; Δεν είναι μείζον ζήτημα η επιθετικότητας της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ; Δεν είναι μείζον ζήτημα ότι αιχμαλωτίστηκαν δυο δικοί μας άνθρωποι, δυο αξιωματικοί; Η δική μου η ανάγνωση είναι ότι είναι εξαιρετικά μείζον το ζήτημα, άσχετο αν πρέπει να το συζητούμε συνέχεια και δημόσια, και απασχολεί την ελληνική κοινωνία όλη την ημέρα. Είναι απάνθρωπες οι δηλώσεις του διότι δε θα ήθελα να είμαι στην θέση των γονιών και της οικογένειας των δυο αυτών αξιωματικών. Το παιδί μου να είναι στη φυλακή απέναντι, να μην ξέρω πότε θα έρθει και με ποια διαδικασία και να έχω έναν κρατικό παράγοντα να λέει ότι δεν είναι μείζον ζήτημα. Τότε απαξιώνουμε το γεγονός σαν γεγονός» είπε ο κ. Καμμένος στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη: Φίλης: Βοηθάμε την Τουρκία κάνοντας κυρίαρχο θέμα τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών!

Ωστόσο, ακριβώς μετά, το λόγο πήρε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος ταυτίστηκε με τον κ. Φίλη: «Τα όποια γεγονότα, εξελίξεις και δηλώσεις πρέπει να τις βλέπουμε μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο που κινείται η χώρα μας σε αυτή τη φάση. Δεν μπορείς να κρίνεις τη δήλωση του «Μπαλάφα», λέω τώρα, αν δεν δεις ότι το μείζον σήμερα - το άλλο μπορεί να είναι το νούμερο 2 - είναι η πορεία της οικονομίας, η έξοδος από τo πρόγραμμα και το τέλος της επιτροπείας, η μείωση της ανεργίας στο 20,8%...».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top