Ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού είχε… απολυθεί από την Κονιόρδου!

Ήταν μέλος του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων που διόρισε το 2015 ο Νίκος Ξυδάκης

Ο νέος υφυπ. Πολιτισμού είχε απολυθεί από την Κονιόρδου

Ο νέος συνεργάτης της Λυδίας Κονιόρδου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είχε… απολυθεί από την ίδια!

Ο Κωνσταντίνος Στρατής, ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ήταν μέλος του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) που διόρισε το 2015 ο Νίκος Ξυδάκης και απέλυσε σύσσωμο η κ. Κονιόρδου τον περασμένο Αύγουστο.

Η καρατόμηση της διοίκησης του ΤΑΠ αποτέλεσε και μια από τις αφορμές για να ξεσπάσει εσωκομματικός πόλεμος ανάμεσα στην κα Κονιόρδου και τον Αριστείδη Μπαλτά με τον πρώην υπουργό Πολιτισμού να δηλώνει πως «τα έχασε απολύτως» μόλις έμαθε την ιστορία του ξηλώματος».

Το περιστατικό αυτό δεν θα ήταν άξιο αναφοράς σήμερα αν ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού δεν είχε διατελέσει διευθυντής στο γραφείο του κ. Μπαλτά, με όλους τους συνειρμούς που απορρέουν από αυτή τη σχέση.

«Η Κονιόρδου απέκτησε κυβερνητικό τοποτηρητή», ήταν η ατάκα που έκανε τον γύρο του υπουργείου μόλις έγινε γνωστός ο διορισμός του Κωνσταντίνου Στρατή.

Ο νέος υφυπουργός είναι αρχαιολόγος και μόνιμος υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ στην κεντρική του υπηρεσία, γεγονός που συνιστά πρωτοτυπία, καθώς ο πρώην υπάλληλος αποκτά υπουργική ισχύ. Είναι και ΣΥΡΙΖΑ, ιδιότητα που οι κομματικοί δεν αναγνωρίζουν στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία δεν διαθέτει ερείσματα στο τμήμα Πολιτισμού του κόμματος.

Ο κ. Στρατής έχει διατελέσει επίσης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ενώ την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση συμμετείχε στην ομάδα που είχε συστήσει ο Γιάννης Δραγασάκης, με αντικείμενο ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Όλοι αναμένουν τώρα τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων για να δουν ποιος, τελικά, θα…. διοικεί το υπουργείο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top