Άρθρο του Τσίπρα: Τον Αύγουστο αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια και τη σκληρή λιτότητα

Έμμεση αναφορά και σε Novartis: Κάποιοι κουνούσαν το δάχτυλο στους «τεμπέληδες Έλληνες» και συνέχιζαν ανενόχλητοι το πάρτι της μίζας

Σύγκριση ανάμεσα στη σκληρή περίοδο που βίωσε η χώρα μας από την υπαγωγή της στο μνημόνιο το 2010 και την περίοδο, τον Αύγουστο του 2018, που αφήνει πίσω της τη σκληρή λιτότητα και επιτροπεία, κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα enikos.gr.

«Η έναρξη της μνημονιακής περιόδου το 2010, συνοδεύτηκε από αυτό που θα λέγαμε, την εμπέδωσή της. Την περίοδο 2012-2014, η κατάσταση εξαίρεσης, έγινε προσπάθεια να αποτελέσει κανόνας και υπόδειγμα. Από τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια. Νέοι φόροι, νέες περικοπές, διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους, 25 δισ. επιπλέον λιτότητα. Στο τέλος του 2014, μέσα σε πέντε χρόνια δηλαδή, τα μέτρα λιτότητας έφτασαν τα 65 δισ., προστέθηκαν 1 εκατομμύριο νέοι άνεργοι και η χώρα απώλεσε αθροιστικά το 25% του ΑΕΠ της» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας κάνει και έμμεση αναφορά στο θέμα της Novartis: «Ήταν τότε που κάποιοι την ίδια στιγμή που κουνούσαν το δάχτυλο στους “τεμπέληδες Έλληνες”, διατρανώνοντας ότι “μαζί τα φάγαμε”, συνέχιζαν ανενόχλητοι το πάρτι της μίζας και της υπερτιμολόγησης».

Όπως τονίζει ο πρωθυπουργός, σήμερα «βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο πλέον καθοριστικό σημείο καμπής, τον Αύγουστο του 2018: Τη μέρα που η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια και θα μπορεί πλέον να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και να αξιοποιήσει τις πραγματικές της δυνατότητες».

Παράλληλα, κάνει λόγο για «πόλεμο» που δέχθηκε και δέχεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι παράσημο για μας, να έχουμε σταθερά απέναντι τους εκπροσώπους ενός φαύλου κατεστημένου, το οποίο για χρόνια λειτούργησε με τρόπο ιδιοτελή και προκλητικό. Είναι αυτοί άλλωστε που σήμερα, βρίσκονται σε πανικό καθώς αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα, οι διαδρομές της μίζας και της λεηλασίας του δημοσίου συμφέροντος. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι στη θέση των εκάστοτε προθύμων της συγκάλυψης, βρίσκονται άνθρωποι με ήθος και σθένος που θα κάνουν το καθήκον τους ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top