Σκληρή επίθεση Χριστοφιλοπούλου σε Τσίπρα: Έφερε τη Novartis λόγω Σκοπιανού και συλλαλητηρίων

«Η κακοστημένη πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να κουκουλώσει τα πραγματικά σκάνδαλα της Novartis»

Χριστοφιλοπούλου για Novartis: Τους «τρόμαξαν» τα συλλαλη

«Υπόθεση Novartis: Σκάνδαλο ή σκευωρία;». Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα στον απόηχο της θύελλας που σαρώνει την πολιτική ζωή της χώρας την τελευταία εβδομάδα, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ανταλλάσουν βαριές κουβέντες.

«Και τα δύο!» απαντά η Εύη Χριστοφιλοπούλου, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει από τη Βουλή τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δέκα πολιτικών προσώπων.

Διαβάστε ακόμη: «Ανακοίνωσε» Προανακριτική ο Τσίπρας: Όσοι μιλούν για παραγραφή, φωνάζουν ενοχή

«Κανείς δεν αμφισβητεί το σκάνδαλο Novartis που ερευνά το αμερικανικό FBI στη χώρα μας και σε πολλές άλλες χώρες. Όμως, η κακοστημένη πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο στόχο έχει να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους, κινδυνεύει να κουκουλώσει τα πραγματικά σκάνδαλα της Novartis και γενικότερα της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης ιδίως την περίοδο 2004-2009 όπου αυτή εκτοξεύθηκε με 139% αύξηση από την προηγούμενη περίοδο» επισημαίνει στο star.gr η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα - που ήρθε η δικογραφία στη Βουλή - κατέθεσε μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο και Βασίλη Κεγκέρογλου μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων το 2015.

Αρχικά, από την κυβέρνηση ανέβηκαν αρκετά οι τόνοι, με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, να κάνει λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, να μιλά για σκάνδαλο μεγαλύτερο και από αυτό της Siemens.

Στη συνέχεια, οι τόνοι κατέβηκαν αισθητά, με την αντιπολίτευση, ωστόσο, να καταγγέλλει ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, με αφορμή (και) την επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, πριν παραδοθεί το πρώτο μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του ΑΠ, Ξένη Δημητρίου.

Διαβάστε ακόμη: Η Novartis έβγαλε ανακοίνωση: Φήμες, ανακρίβειες και επιλεκτικές διαρροές – Δεν υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο

«Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση είναι πρωτοφανής. Μάρτυρες με κουκούλες, Υπουργοί που μπαινοβγαίνουν στον Άρειο Πάγο, συσκέψεις στο γραφείο του Πρωθυπουργού πριν φτάσει ο φάκελος Novartis στη Βουλή, είναι έκνομες και αντισυνταγματικές. Είναι μια σκευωρία που θυμίζει έντονα τη μεθοδολογία του “βρώμικου ‘89” με τους ψευδομάρτυρες και τα pampers. Είναι ακόμα ένα σοβαρό πλήγμα στο κράτος δικαίου» δηλώνει η κα Χριστοφιλοπούλου.

Η ίδια, δε διστάζει ευθέως να μιλήσει να προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση με αφορμή τα εντυπωσιακά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: «Ήρθε άρον άρον στην επικαιρότητα από τον κ. Τσίπρα μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και από τα ογκώδη συλλαλητήρια».

Διαβάστε ακόμη: Μετά την Καθαρά Δευτέρα η προανακριτική για Novartis – Πως θα καταθέσουν οι μάρτυρες

Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης (αλλά από τα νέα μέτρα) είχε μιλήσει εξάλλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της Novartis την προηγούμενη εβδομάδας

Μετά την κατάθεση της πρότασης της προανακριτικής Επιτροπής που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η επόμενη μάχη για τη Novartis θα δοθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η επιτροπή θα συσταθεί μετά την Καθαρά Δευτέρα.

H κα Χριστοφιλοπούλου είναι ξεκάθαρη ως προς τη στάση που θα ακολουθήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ότι αφορά τις υποθέσεις διαφθοράς λέμε ότι πρέπει να βγουν ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. Δεν θα δεχτούμε όμως τη λάσπη στον ανεμιστήρα από την κυβέρνηση που φαντασιώνεται καταστάσεις εκτός πραγματικότητας».

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top