Μετά την Καθαρά Δευτέρα η προανακριτική για Novartis – Πως θα καταθέσουν οι μάρτυρες

Βούτσης: Το αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν παραγράφεται

Μετά την Καθαρά Δευτέρα θα συσταθεί η προανακριτική επιτροπή, την οποία αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, τόνισε πως το αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής. Όσον αφορά το αδίκημα της δωοροληψίας, τόνισε πως οι νομικές απόψεις είναι διφορούμενες καθώς κάποιες λένε πως επίσης δεν υπόκειται σε παραγραφή.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στο θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, επισημαίνοντας ότι θα κληθούν να καταθέσουν αλλά με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων ως προς την προστασία τους.

Διαβάστε ακόμη: Novartis: Τα επόμενα βήματα στη Βουλή – Τι θα γίνει αν κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Μπορεί αφενός οι μάρτυρες να καταθέσουν μέσω κάμερας που θα αλλοιώνει την εικόνα και τη φωνή η να μεσολαβούν στις ερωτήσεις – απαντήσεις οι αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές, ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, ζήτησε να βγουν όλα στο φως «αλλά με κανόνες».

«Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δεν μας τρομάζουν οι παρακρατικές μέθοδοι ενός καθεστώτος που καταλαβαίνει ότι ψυχορραγεί και θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία» είπε σε σύντομο χαιρετισμό του σε εκδήλωση κοπής πίτας της τοπικής οργάνωσης Αιγάλεω της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top