Αποκάλυψη Πολάκη: Οι μάρτυρες είναι πρώην στελέχη της Novartis που «κελάηδησαν»

Είπε πως τους έπιασαν για παράνομο πλουτισμό και έκαναν τις αποκαλύψεις για να ελαφρύνουν τη θέση τους

Στελέχη της Novartis είναι οι προστατευμένοι μάρτυρες στο σκάνδαλο που έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – ότι τα τρία αυτά στελέχη της πολυεθνικής φαρμακευτικής πιάστηκαν για παράνομο πλουτισμό και «κελάηδησαν αφού τους πίεσαν» για να ελαφρύνουν τη θέση τους.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη για το πώς γνωρίζει ο ίδιος τέτοιες λεπτομέρειες από τη δικογραφία: «Είμαι ενημερωμένος. Είμαι γιατρός και έχω εικόνα τι γίνεται πριν καν γίνω υπουργός».

Μάλιστα, σημείωσε πως και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν συγγενείς του, που κατηγορούνταν και οι ίδιοι για χρηματισμό, ήταν εκείνοι οι οποίοι κατέθεσαν εναντίον του.

«H Novartis έχουν κατακλέψει όλο τον πλανήτη και αυτή τη στιγμή βγαίνει η βρωμιά στην επικαιρότητα» είπε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Εδώ και 2 χρόνια έχω αποδείξει με στοιχεία ότι στην Ελλάδα, από τα 320 δισ. ευρώ του χρέους τα 85 δισ. είναι μαύρο χρήμα στο χώρο της Υγείας».

«Χθες βγήκε με τη δικαστική βούλα ότι 23 δισ. ευρώ είναι η ζημιά του Δημοσίου από τις φαρμακευτικές την περίοδο 2000-2015. Είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως ελληνικού κράτους» σημείωσε ο ίδιος, ισχυριζόμενος ότι «η Novartis μίζωσε υπουργούς για να πετύχει καλύτερες τιμές».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top