Τσακαλώτος: Είμαι λίγο... τσαλακωμένος από τους συμβιβασμούς αλλά δε νοιώθω τύψεις

Τι είπε για τους επαίνους Ντάισελμπλουμ και Βίζερ - Δήλωσε δικαιωμένος για το Σκοπιανό

«Λίγο τσαλακωμένος μπορεί να είμαι. Έχεις και προβλήματα και συμβιβασμούς που πρέπει  να κάνεις» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Για το ίδιο ζήτημα ανέφερε ότι «αυτά που συμφωνήσαμε ήταν ένα συμβιβασμός, αλλά και για τα λαϊκά στρώματα, για τον οποίο δε νοιώθω τύψεις».

Όσον αφορά τα θετικά σχόλια του πρώην προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ και του απερχόμενου επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, ανέφερε πως  «όταν λένε ότι ήταν πιο εύκολα με εμάς, ήταν πως, αφού συμφωνήσαμε τα κάναμε, δεν κάναμε κόλπα».

Τόνισε ακόμη ότι  η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά για την περίοδο μετά τον Αύγουστο μια σταδιακή αλλαγή της επιτήρησης, πιο πολύ για τους στόχους η οποία  « θα μας δίνει βαθμούς ελευθερίας για το πώς αυτούς τους στόχους θα τους επιτυγχάνουμε».  Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «ο μόνος λόγος για να μπεις σε ένα πρόγραμμα είναι να μπορείς να βγεις από αυτό», ενώ αναφέρθηκε στη συνέχεια στο παράδειγμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Επανέλαβε επίσης ότι δεν χρειάζεται προληπτική γραμμή στήριξης για την περίοδο μετά την Αύγουστο.     

Όσον αφορά αντιθέτως τα αρνητικά σχόλια Μελανσόν και το αίτημά του να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, δήλωσε ότι ο  Γάλλος πολιτικός «είναι ευρωσκεπτικιστής, εμείς είχαμε  δώσει πολλές μάχες για αυτό».

Για το  συλλαλητήριο την Κυριακή στην Αθήνα για το Σκοπιανό, σημείωσε ότι «ο κόσμος έχει δικαίωμα να κάνει διαδηλώσεις και ό,τι  μπορεί, τα σύμβολα είναι σημαντικά και για τους Αριστερούς.  Αλλά εκτός από τα σύμβολα υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφθούν.  Υπάρχουν στη Μακεδονία δεκάδες χιλιάδες νέοι που δε θα ήταν άνεργοι αν είχαμε καλύτερες σχέσεις με τον γείτονά μας».   

Μάλιστα, για το ίδιο ζήτημα, δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος: «Έχουμε περάσει πολλά κύματα στο θέμα του ονόματος με πολλές ακραίες θέσεις. Νομίζω ότι είμαστε σε φάση που δικαιώνεται η Αριστερά… Νοιώθω δικαιωμένος που ήμουν σε μια Αριστερά που έλεγε ότι το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό και ότι έπρεπε να λυθεί».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top