Μείωση του αφορολογήτου στην Ελλάδα από το 2019 αν το ζητήσει το ΔΝΤ!

Kαι ΦΠΑ στα νησιά από τον Ιούνιο σύμφωνα με έγγραφο του Βloomberg

Μείωση του αφορολογήτου στην Ελλάδα από το 2019 αν το ζητ

Οι ελληνικές αρχές μπορεί να χρειαστεί να φέρουν τα μέτρα μείωσης του αφορολόγητου νωρίτερα, το 2019, αν το ΔΝΤ το απαιτήσει, αναφέρει το κείμενο της "έκθεσης συμμόρφωσης" που συνέταξε η Κομισιόν, για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο της Κομισιόν αναφέρει πως αν χρειαστεί με στόχο την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2019, οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τους θεσμούς θα χρειαστεί να επισπευσθούν τα φορολογικά μέτρα, ενώ σημειώνεται ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να εφαρμοστούν και τα αναδιανεμητικά μέτρα που συμφωνήθηκαν για το 2019, με νομοθετικό πακέτο τον ερχόμενο Μάιο.

Από τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να καταργηθεί και η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά. Η Ελλάδα οφείλει επιπλέον να εφαρμόσει 88 προαπαιτούμενα για την επερχόμενη 4η αξιολόγηση. Για την ολοκλήρωση των συνδεδεμένων με την 3η αξιολόγηση εκταμιεύσεων θα πρέπει να ξεκινήσει η ανεμπόδιστη εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αλλά και η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το 66% της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου, αναφέρει το έγγραφο του  Βloomberg.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου   

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top