Βαρουφάκης σε Τσίπρα: «Είσαι εντελώς ηλίθιος;» - Τι αποκάλυψε για τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό

Αποκαλύψεις για την περίοδο του 2015 έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Πότε είπε ο Βαρουφάκης στον Τσίπρα είσαι εντελώς ηλίθιος;

Αποκαλύψεις για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». Μάλιστα, αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και έδειξε απογοητευμένος από τη «στάση» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν ήθελαν να κερδίσουν το δημοψήφισμα του 2015.

«Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε αλλά το ποθούσα» σημείωσε, προσθέτοντας πως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τα κυβερνητικά στελέχη ήταν θλιμμένα παρά τη νίκη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε και για το διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν έμαθε ότι ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με τους δανειστές για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο.

«Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω» υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας πως στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο απ' ό,τι «ηλίθιος».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «επίπονη» τη σχέση του με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλαγή. Δε θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου» είπε.

Βολές εξαπέλυσε παράλληλα εναντίον του Γιώργου Χουλιαράκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εντολοδόχο της τρόικας». «Ο Γιώργος Χουλιαράκης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως εντολοδόχος της τρόικας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» ανέφερε.

Τέλος, για τη διαπραγμάτευση του 2015, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε ως «όπλο» την αναδιάρθρωση των ομολόγων της ΕΚΤ και πως ο Μάριο Ντράγκι πίεσε για να μην συμβεί αυτό, υπό τον φόβο ότι θα κλείσουν οι τράπεζες. «Δεν ξέρω πότε αποφάσισε να συνθηκολογήσει ο Τσίπρας» πρόσθεσε για τον Πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε πει στα Eurogroup ούτε μία λέξη με την οποία δεν ήταν σύμφωνος ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top