Μεγάλες οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο

Ένταση, διαδηλώσεις αλλά και «πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Με εντάσεις μέσα και έξω απο τη Βουλή ψηφίσθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, ενώ στους δρόμους της Αθήνας επικράτησε για πολλές ώρες κυκλοφοριακό χάος.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με συνθήματα δεκάδες εργαζόμενοι είπαν «όχι»  στο πολυνομοσχέδιο που συζητήθηκε  στη Βουλή, ενώ λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς ένας Γολγοθάς περίμενε απο τα ξημερώματα τους οδηγούς.

Με το πανό στα χέρια, εκπρόσωποι των διαδηλωτών φτάνουν στα σκαλιά της βουλής στον Άγνωστο Στρατιώτη. Πρωτοστατεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ο οποίος τελικά πέταξε το πανό στα πόδια των αστυνομικών.  

ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ= ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

«Το δικαίωμα στην απεργία ειναι και  θα αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης ούτε καταργείται ούτε απειλείται απο αυτή την  κυβέρνηση» υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας στη Βουλή: Ορόσημο το 2018 για τη μετάβαση της χώρας σε μια νέα εποχή

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε το ερώτημα προς την κυβερνητική πλειοψηφία:  Εσείς που μιλούσατε για εθελόδουλους για γερμανοτσολιάδες αισθάνεστε άραγε  ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είσαστε η ευκολότερη κυβέρνηση την οποία συνάντησαν οι δανειστές μας;» .

Διαβάστε ακόμη: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη για το πολυνομοσχέδιο: «Κάνατε τον κυνισμό επάγγελμα»

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Σκληρή  κριτική άσκησαν στην κυβέρνηση για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.     

«Τελειώνει η τριλογία της εξαπάτησης  του κ. Τσίπρα με το σκίσιμο του μνημονίου μ΄ ένα άρθρο , το παράλληλο πρόγραμμα και την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.    

«Ψυχροί εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων είσαστε και γι’  αυτό να είσαστε σίγουροι ότι θα λογοδοτήσετε» υπογράμμισε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

«Είναι νομοσχέδιο ντροπής! Όσοι το ψηφίσετε θα ντρέπεστε μεθαύριο που το ψηφίσατε» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.   

«Από το κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη στην πραγματικότητα όλα τα σπίτια πάνε στα χέρια των τραπεζιτών» ανέφερε ο  Γ. Γ. της Χρυσής Αυγής Βασίλης Μιχαλολιάκος.  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top