Τσίπρας στη Βουλή: Ορόσημο το 2018 για τη μετάβαση της χώρας σε μια νέα εποχή

Και… χειραψία με τον Μανώλη Γλέζο που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση

Με τη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία, «κλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος», τόνισε αρχικά  στην ομιλία του στη Βουλή,  κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου  ο Αλέξης Τσίπρας, που αναφέρθηκε και στον θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός έκανε ένα μικρό κύκλο για να χαιρετήσει τον Μανώλη Γλέζο, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση από τα ειδικά θεωρεία της Ολομέλειας!  

Όπως επισήμανε στην ομιλία του  «ουσιαστικά ολοκληρώνεται το νομοθετικό μέρος των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης». Για να προσθέσει ότι «όλοι γνωρίζουν ότι με την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης, βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέλος του προγράμματος και το οριστικό τέλος των μνημονίων».

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποτυχία των προβλέψεών του, όσον αφορά στην πορεία της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά,  «δεν ξέρω αν έχετε προσλάβει μέντιουμ ή κάποιον χειρομάντη, αλλά να ξέρετε ότι  σας λένε αυτά που θέλετε».

Για τις μειώσεις επιδομάτων ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε «ότι θα γίνει μικρή μείωση σε μικρή ομάδα», η οποία θα αντιμετωπιστεί μέσα στο ’18.

Για το δικαίωμα στην απεργία ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ούτε απειλείται ούτε καταργείται με αυτή την κυβέρνηση», ενώ σχολίασε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ για τη στάση του ΠΑΜΕ: «Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο υπουργείο Εργασίας να κάνετε διάλογο και να είστε σε επαγρύπνηση».

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του  δηλώνοντας αισιόδοξος ότι «το 2018 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για τη μετάβαση της χώρας σε μια νέα εποχή και θα το καταφέρουμε, σε πείσμα αυτών που είναι σε εκνευρισμό τόσο  εκ δεξιών όσο και εξ αριστερών». 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top