Επιστρέφει στην πολιτική ο Θ. Ρουσόπουλος: «Θα είμαι υποψήφιος»

Οι συκοφαντικές επιθέσεις, η ψυχραιμία στα δύσκολα και η δικαίωση του πρώην υπουργού - Νέα ενημέρωση 21.37

Για τις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του, για την ψυχραιμία του στα δύσκολα αλλά και για την επιστροφή του στην πολιτική μίλησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος στην Ζήνα Κουτσελίνη και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο πρώην υπουργός, αν και παραδέχεται ότι το κεφάλαιο «πολιτική» τον ταλαιπώρησε όσο κανένα άλλο στη ζωή του, αποκάλυψε ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

«Προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος, θα ανακοινωθεί και το που θα είμαι» τονίζει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εκλογική περιφέρεια που θα πολιτευτεί θα αποφασιστεί απο τον πρόεδρο και τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας.

«Έζησα την ύβρι, ευτύχησα να ζήσω και τη δικαίωση»

Όπως λέει ο κ. Ρουσόπουλος, δεν ξεχνάει ότι έζησε την ύβρι, δεχόμενος συκοφαντίες και επιθέσεις γύρω από την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Επιθέσεις που η Δικαιοσύνη κατέρριψε, δικαιώνοντάς τον απόλυτα. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι ως άνθρωπος ποτέ δεν λειτούργησε ή λειτουργεί εκδικητικά.

«Στη σύζυγό μου, τη Μάρα Ζαχαρέα, και στα παιδιά μου έλεγα τότε “μην ασχολείστε”. Όταν έχεις δίκιο, έχεις ηρεμία. Και ξέρεις πως κάποια στιγμή θα δικαιωθείς. Έζησα την πλήρη απαξίωση, αλλά ευτύχησα να ζήσω και τη δικαίωση. Δεν με ενδιαφέρει να εκδικηθώ» σημειώνει ο πρώην υπουργός.

«Ταλαιπώρησα την οικογένειά μου με την επίθεση που δέχθηκα. Τα πρώτα δύο χρόνια (σ.σ.: μετά την αποχώρησή του από την πολιτική) έπρεπε να ασχοληθώ με τις επιθέσεις που δέχθηκα», θυμάται ο πρώην υπουργός.

Τελικά, τα πολιτικά αλλά και δημοσιογραφικά βέλη προς τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση Καραμανλή, αποδείχθηκαν κούφια και γύρισαν πίσω σε όσους τα εκτόξευσαν. «Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι θέλησαν να με στείλουν μέχρι και στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, περίπου 30, είχαν ταχθεί τότε υπέρ μου. Η, δε, Δικαιοσύνη όχι μόνο με δικαίωσε, αλλά και καταδίκασε τους συκοφάντες μου. Και όλα αυτά σε μία εποχή που εγώ ήμουν απαξιωμένος από τις συκοφαντικές επιθέσεις» λέει ο κ. Ρουσόπουλος. 

«Η μητέρα μου μας έλεγε “δεν θα αγγίζετε τίποτα που δεν είναι δικό σας”»

Αν η πολιτική είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη ζωή του, η οικογένεια είναι δίχως αμφιβολία το μεγαλύτερο για τον κ. Ρουσόπουλο.

«Ευτύχησα να μεγαλώσω σε δεμένη οικογένεια, με 6 αδέρφια. Με κανόνες ηθικής και εντιμότητας, από τους οποίους ποτέ δεν ξεφεύγω. Και στη συνέχεια ευτύχησα να δημιουργήσω και εγώ τη δική μου δεμένη οικογένεια» τονίζει ο κ. Ρουσόπουλος, υπογραμμίζοντας πως πάντα θυμάται αυτό που η μητέρα του έμαθε και στα 6 παιδιά της: «να μην αγγίζετε τίποτα που δεν είναι δικό σας».

Πως λίγο έλειψε να γίνει δάσκαλος του… Τσίπρα

Ο πρώην υπουργός έχει μια πολύ πλούσια επαγγελματική πορεία, μετρώντας 20 χρόνια στη δημοσιογραφία, 10 χρόνια στην πολιτική και 9 χρόνια (τα τελευταία) στην ακαδημαϊκή καριέρα.

«Μου άρεσε πάντα να διδάσκω» εξομολογείται, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως παραλίγο να γίνει και δάσκαλος του… Αλέξη Τσίπρα! «Τη δεκαετία του ’80 δίδαξα στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Για λίγο μου ξέφυγε ο Τσίπρας» λέει χαμογελώντας.

«Τιμητικό που η σύζυγός μου είναι η πρώτη διευθύντρια ειδήσεων στην ιδιωτική τηλεόραση»

«Έχω ταλαιπωρήσει αρκετά τη Μάρα Ζαχαρέα ως υφιστάμενή μου» λέει ο ίδιος χαμογελώντας, όταν η Ζήνα Κουτσελίνη αναφέρεται στη σύζυγό του, τη διευθύντρια ειδήσεων και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR.

«Είναι τιμητικό που είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια ειδήσεων στην ιδιωτική τηλεόραση» τονίζει ο κ. Ρουσόπουλος, περιγράφοντας έναν άνθρωπο που «το παλεύει με συστηματικό τρόπο, χωρίς να αδικεί ανθρώπους».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top