Τσίπρας για Σκοπιανό: Παράθυρο ευκαιρίας, ώρα να πάρουμε αναγκαίες αποφάσεις

«Να δικαιώσουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως ηγετικής δύναμης στα Βαλκάνια» τονίζει ο πρωθυπουργός

Τσίπρας για Σκοπιανό: Ώρα για αναγκαίες αποφάσεις

Για «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει το 2018 σχετικά με την επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων κάνει λόγο ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του στη «Νέα Σελίδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «οικονομική και γεωπολιτική πρόκληση» και δηλώνει πεπεισμένος πως «έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις».

Παράλληλα, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας «αμήχανη και ανεύθυνη» τη στάση της ηγεσίας της.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα:

«Το 2018 είναι μια σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, επιτέλους, βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά και γιατί ανοίγει ταυτόχρονα ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού.

Είμαι πεπεισμένος ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να δικαιώσουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως ηγετικής δύναμης στα Βαλκάνια αλλά και ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για μια πρόκληση οικονομική αλλά και γεωπολιτική. Η Ελλάδα, τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να εμπεδώσει μια νέα δυναμική φυσιογνωμία. Αυτή μιας σύγχρονης δημοκρατικής χώρας, που επενδύει στην ανάπτυξη, την ειρήνη και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Μιας χώρας που προοδεύει και λύνει προβλήματα.

Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση αλλά και την ικανότητα να εγγυηθεί αυτή την πορεία.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προσώρας, κρατά μια αμήχανη και ανεύθυνη στάση. Δεν αναγνωρίζει τις ιστορικές της ευθύνες για τη μη επίλυση του προβλήματος, ταυτόχρονα όμως ούτε και τη θετική παρακαταθήκη του Βουκουρεστίου το 2008.

Ελπίζω, σύντομα θα κατανοήσουν ότι ένα εθνικής σημασίας ζήτημα δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια, ώστε, αν υπάρξει προοπτική λύσης, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ευρύτατης κοινοβουλευτικής συναίνεσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top