Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έκανε κυβέρνηση τους λαϊκιστές

«Δεν έχασαν ακόμη την κυβέρνηση αλλά τελικά θα τη χάσουν»

«Δεν έχασαν ακόμη την κυβέρνηση αλλά τελικά θα τη χάσουν»

Για τον λαϊκισμό στην Ελλάδα και αν είναι απειλή για τη Δημοκρατία τοποθετείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στο πλαίσιο του αφιερώματος των New York Times και του Euro2day.gr, όπου διεθνείς προσωπτικότητας κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα εάν απειλείται η Δημοκρατία.

O πρόεδρος της ΝΔ στη δική του παρέμβαση επικεντρώνεται στην κριτική του προς την κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρου όπου οι λαϊκιστικές δυνάμεις κέρδισαν την εξουσία στις εκλογές του 2015», σημειώνει, τονίζοντας πως αυτό συνέβη «σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αντιμετώπιζαν παρόμοιες προκλήσεις αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν τους λαϊκιστές μακριά από την εκτελεστική εξουσία».

Για την εξέλιξη αυτή- ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των Ελλήνων πολιτών, ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής αυστηρότητας που επιβλήθηκε για να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση το 2010.

Εκτιμά ότι οι λαϊκιστές ήταν «επιδέξιοι και τυχεροί» και τους κατηγορεί ότι έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση μέσω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, προσάπτει στην κυβέρνηση αυταρχισμό, μη σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών και εξυπηρέτηση συμφερόντων, «είτε πρόκειται για απλούς πολίτες στους οποίους παρέχεται εργασία στο δημόσιο τομέα είτε για μια νέα τάξη ολιγαρχών».

«Οι λαϊκιστές στην Ελλάδα δεν έχασαν ακόμη την κυβέρνηση αλλά τελικά θα τη χάσουν», σημειώνει στο άρθρο του ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει λέγοντας πως η Δημοκρατία από μόνη της είναι πολύ ισχυρότερη και το «δημοκρατικό ήθος των Ελλήνων είναι ήδη ένα βήμα μπροστά έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να το υπονομεύσει».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top