Μαξίμου: «Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι»

«Την υπόθεση θα κρίνει η δικαιοσύνη»

Μαξίμου: «Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι»

Την αντίθεση της κυβέρνησης στη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό εξέφρασε ανώτατη κυβερνητική πηγή μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Η θέση της χώρας είναι θέση ευθύνης. Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες προστατεύουμε τα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλωσορίζουμε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα. Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Τώρα την υπόθεση θα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη», σημείωσε η ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η ίδια πηγή ανέφερε ότι «στα εθνικά θέματα η χώρα έχει και πρέπει να έχει συνέχεια».

«Η γραμμή του 2007 μπορεί σήμερα να δικαιωθεί. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν καθήκον να τοποθετηθούν δημόσια και με σαφήνεια. Σε ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια κανένας δεν δικαιούται να κρύβεται και να λειτουργεί με μικροκομματική σκοπιμότητα. Η στάση όλων μας θα καταγραφεί στην ιστορία», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top