Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Βαριά καμπάνα αν καθυστερήσετε

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ξεκίνησε, καθώς μετά από την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι κάτοχοι των ΙΧ θα πρέπει να τα πληρώσουν μέχρι την επόμενη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη είτε στις τράπεζες μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, είτε ηλεκτρονικά μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση που οι κάτοχοι των αυτοκινήτων δεν πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί, τότε η καμπάνα θα είναι βαριά, αφού θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλάσια χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει ότι θα εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:

  • Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
  • Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
  • Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top