Πάνος Καμμένος: Δεν πρόκειται να δεχθώ τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων

Ο υπουργός Άμυνας έδωσε όμως σκληρή απάντηση και στην Άγκυρα - Νέα ενημέρωση 22:18

Αποφασισμένος να μη δεχθεί ονομασία των Σκοπίων που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο υπουργός Άμυνας έδωσε όμως σκληρή απάντηση και στην Άγκυρα. 

«Εγώ δεν ψηφίζω θετικά, σε περίπτωση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, όνομα που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Είναι ξεκάθαρο».  Ο Πάνος Καμμένος προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα και θυμίζει ότι υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για τη μη χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία». 

Ακόμη, υπογράμμισε ότι για να υπάρξει κάποια αλλαγή της εθνικής αυτής θέσης, θα πρέπει να υπάρχει νέα σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, υπενθυμίζοντας το βέτο του Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αυτή είναι η θέση των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» και τόνισε ότι μιλά ως αρχηγός κόμματος και όχι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δε θα πάμε σε κάποια λύση που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και υπογράμμισε ότι ο κ.Κοτζιάς είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που έχει περάσει ποτέ από την Ελλάδα.

«Για παράδειγμα το Νόβα Ματσεντόνια είναι η ελληνική Μακεδονία. Ο όρος Βαρντάσια δεν είναι» σημείωσε.

Στο υπουργείο Εξωτερικών όμως, το επιτελείο του Νίκου Κοτζιά εργάζεται πυρετωδώς για το θέμα της ονομασίας, χωρίς να αποκλείει τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Στη Θεσσαλονίκη θα κάνει Πρωτοχρονιά ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός

Στο κλίμα αυτό, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έρχεται ιδιωτικά στη χώρα μας για να περάσει την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Δύο γραμμές και στα Σκόπια;

Πάντως, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός των Σκοπίων Κότσκο Αγκούσεφ, μιλώντας σε τοπικό κανάλι πρότεινε τα ονόματα Νέα Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία και Άνω Μακεδονία. Μάλιστα, σαν «κόκκινη» γραμμή έβαλε την προστασία της «μακεδονικής» ταυτότητας και της «μακεδονικής» γλώσσας.

Βολές Καμμένου στον Κιλιτζάρογλου

Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο με την έκδοση NAVTEX για ασκήσεις, αλλά και με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κιλιτζάρογλου που απειλεί να πάρει 18 νησιά από την Ελλάδα.

«Τριτοκοσμικές απειλές από κάποιους που έχουν μείνει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Τον χαβά τους οι Τούρκοι στα Ίμια

Οι Τούρκοι πάντως συνεχίζουν το χαβά τους, με τη Μιλιέτ να δημοσιοποιεί σήμερα αυτό το βίντεο από τα Ίμια, όπου υποτίθεται ότι τουρκικές ακταιωροί διώχνουν Έλληνες ψαράδες από την περιοχή.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top