Δεν δικαιούταν κοινωνικό μέρισμα αλλά… βρήκε 525 ευρώ στον λογαριασμό του!

Διορθώστε τα λάθη στα IBAN όσο προλαβαίνετε

Μέρισμα: Του απορρίφθηκε η αίτηση αλλά… πήρε τα λεφτά!

Ένα απρόσμενο «δώρο Χριστουγέννων» βρήκε ένας πολίτης στην Πάτρα στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αν και δεν ήταν στους δικαιούχους για το κοινωνικό μέρισμα (δείτε χαρακτηριστικά στη φωτογραφία που ακολουθεί), είδε στις 14 Δεκεμβρίου (Πέμπτη) να του έχει κατατεθεί το ποσό των 525 ευρώ στο πλαίσιο της καταβολής του κοινωνικού επιδόματος.

Ο… καταλάθος δικαιούχος, ο οποίος επαγγέλλεται φοροτεχνικός, άμεσα κινητοποιήθηκε προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για να επιστραφούν τα χρήματα, επικοινωνώντας με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο star.gr, το λάθος οφείλεται στα ΙΒΑΝ που δηλώθηκαν. Υποβάλλοντας την αίτηση για λογαριασμό πελάτη του μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, δηλώθηκε το IBAN του φοροτεχνικού αντί του δικαιούχου και έτσι το μέρισμα μπήκε στον ίδιο.

«Για όσους έχουν βάλει στην αίτηση λάθος IBAN, τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά την προσπάθεια που θα κάνει το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ να καταθέσει τα χρήματα, εμείς θα ενημερωθούμε για τις απορρίψεις, δηλαδή ποια IBAN δεν λειτούργησαν σωστά. Αυτές τις αιτήσεις θα τις ακυρώσουμε αυτόματα και οι πολίτες θα μπορούν να ξαναμπούν (μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου) να κάνουν ξανά την αίτηση τους και να βάλουν το σωστό IBAN» είχε δηλώσει σχετικά ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης.

Αυτό που μένει τώρα είναι αφενός να αποδοθούν τα χρήματα στον δικαιούχο μετά τη διόρθωση του IBAN αλλά και να αφαιρεθούν τα χρήματα από τον λογαριασμό του ευσυνείδητου φοροτεχνικού.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιδόματα της δεύτερης φάσης του κοινωνικού μερίσματος θα πληρωθούν το αργότερο έως τις 29 Δεκεμβρίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top