Aποστάσεις Κοτζιά απο το ενδεχόμενο εκλογής Μουφτή

Για δώρο στον Ερντογάν μιλάει η αντιπολίτευση- Επικροτούν τη δήλωση Τσίπρα οι τουρκόφωνοι της Θράκης - Νέα ενημέρωση 17-12-2017 08.03

Αποστάσεις απο την συζήτηση που άνοιξε για το ενδεχόμενο εκλογής του μουφτή κρατεί ο Νίκος Κοτζιάς τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει ούτε στην Τουρκία, σε συνέντευξή του στη Real News.

«Η τουρκική διπλωματία κάνει προτάσεις για τους Ελληνες μουφτήδες, ενώ δεν της πέφτει λόγος» επισημαίνει.

«Επικίνδυνη»  χαρακτηρίζει μια τέτοια συζήτηση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ενώ για «δώρο»  στον Ερντογάν απο την κυβέρνηση κάνει λόγο η αντιπολίτευση.   

«Τέτοιες αποφάσεις δεν ορίζονται μετά από υπόδειξη Τούρκου πρωθυπουργού» δηλώνει ο πρώην βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζει από την πλευρά της κυβέρνησης: «Κάνει λάθος η αντιπολίτευση που εμπλέκει τα ζητήματα. Το θέμα των μουφτήδων δεν αποτελεί θέμα εξωτερικής πολίτικης της χώρας.  

Πάντως η εφημερίδα «Μπιρλίκ», δηλαδη «ενότητα», που κυκλοφορεί στη Θράκη, δημοσιεύει φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα να κρατάει ένα λευκό σημαιάκι, ως ένδειξη συνθηκολόγησης.  Εχει μάλιστα τίτλο « ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ»  και αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες ότι οι διορισμένοι μουφτήδες δεν αναγνωρίζονται απο μεγάλο τμήμα της μειονότητας.  

«Ο Τούρκος Πρόεδρος ειναι “Θρακοκεντρικός”, “Λωζαννοκεντρικός” και θα έλεγε κανείς πολύ δεμένος με τα θέματα των θρησκευτικών» δηλώνει στο Stαr o στρατηγικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος.

Ερωτήματα προκαλεί η δυσμενής μετάθεση δυο υψηλόβαθμων αξιωματικών του Αστυνομικού Τμήματος της Κομοτηνής, οι οποίοι φαίνεται πως «πλήρωσαν το μάρμαρο» μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για την έρευνα  που έγινε μετά απο εισαγγελική παραγγελία,  στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο,  σχετικά με τη χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα».  Όπως φαίνεται αυτό που οδήγησε στην μετάθεσή  τους ειναι η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top