Σφοδρές αντιδράσεις για την καταγγελία του προέδρου του ΣτΕ σε βάρος Κοντονή

ΝΔ: Δεν υπάρχει προηγούμενο – ΠΑΣΟΚ: Προκλητική η παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης

Την αντίδραση και της αντιπολίτευσης προκάλεσε η καταγγελία του προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας Νικου Σακελλαρίου εις βάρος του Υπουργού Δικαιοσύνης  με αφορμή τη σκληρή κριτική του προηγουμένως του Σταύρου Κοντονή στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για το πόθεν έσχες.

 Διαβάστε επίσης:  Σφοδρή σύγκρουση του Κοντονή με τον πρόεδρο του ΣτΕ!

Για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη κατήγγειλε τον κ. Κοντονή ο κ. Σακελλαρίου στο οξύ περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί στη γενική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων. «Και οι κρίνoντες κρίνονται» απάντησε ο υπουργός, ενώ κάποια   στιγμή  ο Πρόεδρος του ΣτΕ απείλησε με αποχώρηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του επανήλθε στο θέμα:  «Σε σχέση με την αναιτιολόγητη επίθεση του Προέδρου του ΣτΕ στο πρόσωπό μου σχετικά με τα παραπάνω αυτονόητα δε θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Άλλωστε και οι κρίνοντες κρίνονται και κρίνονται τόσο για τις αποφάσεις τους, όσο και για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους».

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν σφοδρή, με τη ΝΔ να αναφέρει σε ανακοίνωσή της:    «Δεν υπάρχει προηγούμενο η ηγεσία της Δικαιοσύνης να καταγγέλλει δημοσίως τον καθ' ύλη αρμόδιο υπουργό για ωμή παρέμβαση στο έργο της. Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο κ. Κοντονής θα είχε ήδη αποπεμφθεί από την θέση του».

Σκληρή κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης άσκησε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Η σημερινή νέα, προκλητική, ωμή παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, σηματοδοτεί το αποκορύφωμα της συστηματικής καθεστωτικής απόπειρας χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από μια επικίνδυνη και αυθαίρετη Κυβέρνηση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top