Βαρύ κλίμα από τη συνέντευξη Ερντογάν: Ενοχλημένο το Μαξίμου - Αντιδράσεις και από αντιπολίτευση

Ανέγειρε θέμα επικαιροποίησης της συνθήκης της Λωζάννης

Ενοχλημένο το Μαξίμου από τη συνέντευξη Ερντογάν

«Η σημερινή συνέντευξη του κ.  Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα» ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου στον Σκάι.

«Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη. Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: «Να επικαιροποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης» - Τι είπε για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

«Οι αναφορές περί αναθεώρησης της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αντιδράσεις και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

«Η συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου προκαλεί έντονο προβληματισμό. Ελπίζουμε να μην αποδειχθεί αρνητικό πρόκριμα για τη σημερινή επίσκεψή του στη χώρα μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
 
«Η επιμονή στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο Αιγαίο και σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και οι υποδείξεις προς την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, διαβρώνουν τις προσπάθειες βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων. Η συνέντευξη Ερντογάν δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες για το πως έχει προετοιμαστεί η επίσκεψη αυτή από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο των Εξωτερικών» προσθέτει ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

«Οι απόψεις που ανέπτυξε ο Τούρκος Πρόεδρος για τις  Ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν δυστυχώς ένα έντονα αρνητικό προμήνυμα για το πλαίσιο εντός του οποίου προτίθεται να κινηθεί στις εδώ συνομιλίες του και για την έκβαση των συνομιλιών αυτών» σχολίασε, εξάλλου, η Φώφη Γεννηματά.

Όπως τονίσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φανερώνουν «αναλλοίωτη και αμετακίνητη επιμονή, στις πλέον σκληρές τοποθετήσεις της Τουρκικής πολιτικής, σε όλο το φάσμα των Ελληνοτουρκικών θέσεων».

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για «προκλητική έλλειψη διπλωματικής προετοιμασίας» και την καλεί «να αρνηθεί να μπει σε οποιαδήποτε σχετική συζήτηση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top