Συμφωνία με την τρόικα για τα κοινωνικά επιδόματα

Μέσα στο α΄εξάμηνο του 2018 θα έχουν εξοφληθεί στο 100% 100.000 κύριες συντάξεις και εφάπαξ

Τα επιδόματα και οι μονάδες της ΔΕΗ βρέθηκαν στο επίκεντρο των σημερινών επαφών της κυβέρνησης με τους θεσμoύς  (και σε τεχνικό επίπεδο) για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, η οποία φαίνεται να κλείνει σε χρόνο ρεκόρ.  

Όπως μετέδωσε ο οικονομικός συντάκτης του Star Γιώργος Παππούς στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου, σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τα κοινωνικά επιδόματα, η οποία μπορεί να κλείσει μέχρι και το Σάββατο. Στην πραγματικότητα συμφωνήθηκε ότι υπάρχει ένα κονδύλι της τάξης των 160 εκ. ευρώ το οποίο μπορεί να χρηματοδοτήσει επαρκώς τα οικογενειακά επιδόματα.  

Αυτό που μένει να διευκρινισθεί, όπως πρόσθεσε  ο οικονομικός συντάκτης του Star, είναι η νέα «αρχιτεκτονική» του πλαισίου των επιδομάτων,  το πώς θα ενισχυθούν οι οικογένειες με  1 ή δύο παιδιά και ποιες θα είναι οι απώλειες σε βάρος τριτέκνων και πολυτέκνων .

Παράλληλα έκλεισε το θέμα του επαναϋπολογισμού των συντάξεων, με το 80% να είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου, ενώ παράλληλα υπήρξε συμφωνία ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έχουν εξοφληθεί στο 100% οι περίπου 100.000 κύριες συντάξεις και τα εφάπαξ.       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top