Τζανακόπουλος: Δεν αισθάνομαι ότι απομακρύνθηκα από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

«Προστατεύεται επαρκώς το 70% της πρώτης κατοικίας»

Τζανακόπουλος: Προστατεύεται το 70% της πρώτης κατοικίας

«Η λαϊκή κατοικία δεν πρέπει να καταλήξει στα χέρια τραπεζών και αυτό είναι δέσμευση» τόνισε μιλώντας στον Σκάι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως προστατεύεται επαρκώς από το νομοθετικό πλαίσιο το 70% της πρώτης κατοικίας.

Όπως είπε, ισχύει η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μέχρι την 31.12.2018.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», το οποίο ήταν «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και είπε: «Ως πολιτικό σύνθημα αφορούσε τη λαϊκή κατοικία. Ως εκ τούτου, δεν αισθάνομαι απομακρυσμένος από αυτό το σύνθημα».

Αναφορικά με τις εντάσεις και την παρουσία των ΜΑΤ, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις».

Τι είπε για επίδομα σε πλημμυροπαθείς και κοινωνικό μέρισμα

Στη συνέχεια, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο επίδομα για τους πλημμυροπαθείς, εξηγώντας ότι από αύριο θα κατατίθεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που το δικαιούνται, είπε πως θα δοθεί «αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών».

Για το κοινωνικό μέρισμα, τόνισε πως οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 15 Δεκεμβρίου.

«Η συζήτηση για τη Σαουδική Αραβία έχει λήξει»

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η σκανδαλολογική και τοξική συζήτηση, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης βλημάτων και την εμπλοκή πληρεξούσιων είναι λήξασα».

Διαβάστε ακόμη: Πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία: Λύση μέσω… Βρυξελλών για κυβέρνηση

Όπως εξήγησε, είναι «παγωμένη» από τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία πλέον δεν ενδιαφέρεται, ενώ υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα περιμένει τα «νέα» από την Ευρωβουλή, όπου αναμένεται σήμερα ψήφισμα για εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top