Πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία: Λύση μέσω… Βρυξελλών για κυβέρνηση

Η Ευρωβουλή θα ζητήσει εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Λύση μέσω… Βρυξελλών για Σαουδική Αραβία

Προς οριστική ματαίωση με συνταγή… Βρυξελλών οδηγείται η υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Σήμερα, το Ευρωκοινοβούλιο θα ζητήσει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) από την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι με ψήφισμά του αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, πως η Ελλάδα «θα κινηθεί εντός του πλαισίου των επιταγών και των κατευθυντήριων γραμμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ήδη, μάλιστα από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για συμφωνία που έχει παγώσει.

Την κοινή πρόταση ψηφίσματος όλων των ευρωομάδων (εκτός από το ακροδεξιό κόμμα Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας) υπογράφουν από ελληνικής πλευράς οι ευρωβουλευτές Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ) και Νίκος Χουντής (ΛΑΕ).

Η αντιπολίτευση, ωστόσο, δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει το θέμα να περάσει, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο και ξεκαθαρίζοντας ότι η τελική έκβαση της υπόθεσης (δηλαδή το αν ακυρωθεί η συμφωνία ή όχι) δεν επηρέαζει το τι προηγήθηκε.

Μάλιστα, η ΝΔ ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τις νέες αποκαλύψεις που αφορούν στο σκάνδαλο της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία  στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top