Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Αναμένεται σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για τη Σαουδική Αραβία

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η συζήτηση, η οποία γίνεται κατόπιν σχετικής επερώτησης της ΝΔ, ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς έλειπε στη Γαλλία.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «δήθεν» σκάνδαλο και εκτιμά πως στο τέλος, η υπόθεση αυτή θα εκθέσει τη ΝΔ καθώς θεωρεί πως όλα έχουν γίνει με τον σωστό και προβλεπόμενο τρόπο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη και την Δευτέρα απαντάει με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της».

Ο Πάνος Καμμένος, εξάλλου, έκανε λόγο για «αδίστακτους» στο twitter και επικαλούμενος δημοσίευμα ιστοσελίδας υποστηρίζει ότι η διαρροή εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών έγινε σε συνεργασία με καταζητούμενο Έλληνα πράκτορα που έχει προσχωρήσει στις τάξεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

H , από την πλευρά της, κάνει λόγο για σκιώδεις διαδικασίες και σημαντικές παραλείψεις στη διαδικασία.

Στην Πειραιώς απορρίπτουν όσα ισχυρίζεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Βασίλη Παπαδόπουλο και λένε πως ο επιχειρηματίας επισκεπτόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να τοποθετήσει στο «κάδρο» των ευθυνών και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Δύσκολη μέρα για τον κ. Τσίπρα η Δευτέρα, προσέρχεται απολογούμενος στη Βουλή» ισχυρίστηκε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης

«Υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε οπωσδήποτε τον κ Παπαδόπουλο ως μεσάζοντα» είπε εξάλλου -μιλώντας στον ΣΚΑΙ- ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 13.00.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top