Κεφαλογιάννης: Ο Τσίπρας θα μοιραστεί τις ποινικές ευθύνες με τον Καμμένο

Και βολές κατά Κοτζιά για την απειλή του ότι θα ενεργοποιήσει το νόμο για την κατασκοπία

Επίθεση κατά της κυβέρνησης  εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, σχετικά με το  ζήτημα της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ο   οποίος ανέφερε για τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα  ότι θα μοιραστεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο τις τυχόν ποινικές ευθύνες.

«Ευπρόσδεκτος ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί και  να μοιραστεί σημειολογικά τις ευθύνες Καμμένου και  τις τυχόν ποινικές παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν» τόνισε ο κ.Κεφαλογιάννης.

Ο ίδιος στράφηκε και κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, για τις απειλές του ότι θα ενεργοποιήσει το νόμο για την κατασκοπία, επισημαίνοντας:   

«Ακόμα και στις δημοκρατίες ο τρόπος που υπερασπιζόμαστε φίλους μας έχει όρια. Ελπίζω ότι δεν θα υποπέσει κι ο κ. Τσίπρας στις ακροβασίες του κ. Κοτζιά,  που για να καλύψει τον κ. Καμμένο απειλεί στελέχη αντιπολίτευσης για φυλακίσεις και ενεργοποίηση νόμου για κατασκοπεία».

Σχετικά με την αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή για το ίδιο ζήτημα, αναρωτήθηκε: «Η εξ αναβολής συζήτηση ήταν γνωστή κι όταν ορίστηκε ταξίδι του στο Παρίσι. Θα μπορούσε να είχε ήδη οριστεί σε άλλη ημερομηνία.  Τι άλλαξε; Μήπως η  πίεση του συγκυβερνήτη του να ειναι και ο ίδιος παρών και να τον στηρίξει;».  

Ο κ. Κεφαλογιάννης ειρωνεύθηκε επίσης την βράβευση του κ. Τσίπρα στη Γαλλία για το «πολιτικό σθένος» του. «Να εξηγήσει σε νομικούς Γαλλίας ότι προκειμένου να φτάσει στο σθένος του το 2015 κόστισε  πρόσθετα δις ευρώ μέτρα… Χρειάζεται τεράστιο πολιτικό σθένος από τους πολίτες για να αντέξουν αυτό το βάρος» τόνισε.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top