Παπανδρέου: Αριστερός μόνο στα λόγια ο Τσίπρας

«Θα ήταν καλύτερα εάν είχα κάνει το δημοψήφισμα»

«Αριστερό μόνο στα λόγια» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι, ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως «μας έφερε την πρώτη χρονιά σχεδόν την καταστροφή της χώρας, ακόμα ζούμε τα capital controls. Μας χρέωσε άλλα 80 δισ., τον ελληνικό λαό, όταν εμείς είχαμε κάνει το κούρεμα 100 δισ. Δηλαδή μας πήγε πολύ πίσω».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην κεντροαριστερά, λέγοντας πως θα ήθελε να συμβάλλει ως εγγυητής για την ενότητα του χώρου, ενώ κράτησε αποστάσεις αναφορικά με το ποιος από τους Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη θα ήθελε να επικρατήσει.

«Η συμμετοχή 210.000 ανθρώπων στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς δείχνει ότι ο κόσμος θέλει την ανασυγκρότηση αυτού του χώρου, αλλά και ότι η συμμετοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοκρατία, για τη λειτουργία της χώρας μας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην πρότασή του για δημοψήφισμα, επισημαίνοντας πως θα ήταν πολύ καλύτερα να είχε γίνει, αν και υπήρχε «από παντού αντίδραση, και βεβαίως και μέσα στο κόμμα μου επίσης». 

«Εάν είχαμε πάρει μάλιστα την εντολή, μέσω δημοψηφίσματος, πιστεύω θα είχαμε αποφύγει την μεγάλη ταλαιπωρία των επομένων ετών. Αν είχε υπάρξει ευρύτατη συναίνεση από τον ελληνικό λαό θα είχαμε πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top