Θέμα ημερών η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς

Με αυστηρές ποινές για όσους τους παρεμποδίζουν

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές, για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Διαβάστε επίσης:  Κοντονής-Τόσκας: Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν - Θα ληφθούν άμεσα αστυνομικά μέτρα

Όπως ανέφερε ο οικονομικός  συντάκτης του Star  Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση προσδοκά να «ξεκλειδώσει» τους πλειστηριασμούς και να καθησυχάσει τους δανειστές.  Αν οι συμβολαιογράφοι επιμείνουν σε αποχή, εξετάζεται η εναλλακτική των δικαστικών επιμελητών.

Ενδεικτικό των πιέσεων είναι ότι σε έκθεσή της η Κομισιόν επισημαίνει ότι η άμεση αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων είναι βασικός παράγοντας για την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος .

Υψηλόβαθμες πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώνουν, επίσης, ότι η αποκαλούμενη «επόμενη ημέρα» θα συνοδευτεί από βαθιές μεταρρυθμίσεις 5- 10 ετών, όπως το Κτηματολόγιο, χαρακτηρίζοντας «κλειδί» την ολοκλήρωση των δομικών αλλαγών στο Δημόσιο.

Με την Έκθεση μάθαμε όμως και κάτι ακόμα:  Το εύρος της υπερφορολόγησης των χαμηλών εισοδημάτων από τις ανατροπές στον  ΦΠΑ. Στον ανώτατο συντελεστή, που έχει ήδη αυξηθεί στο 24%, υπάγονταν το 33,6% αγαθών και υπηρεσιών, αλλά πλέον αυτός ο συντελεστής επιβαρύνει το 62,4% όσων καταναλώνουν τα νοικοκυριά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top