Τσίπρας στην ΚΟ: Δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια

Για Paradise Papers: Μετά τον παράδεισο της φορολογίας έρχεται η κόλαση της πολιτικής

«Δίνουμε με όλες τις δυνάμεις μας έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την Επιτροπεία και τα μνημόνια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «νέα, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», ενώ είπε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε «τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων» και «να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία».
 
«Όλοι ανεξαιρέτως οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η προοπτική ανάκαμψης εδραιώνεται πλέον σε στέρεες βάσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
 
«Η γ΄ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο»
 
«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο, απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
 
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είπε πως:
 
Οι εργαζόμενοι επανέρχονται επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις. Δηλαδή, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
 
Διασώζεται και επεκτείνεται το ταμείο των δημοσιογράφων.
 
Θα υπάρξει συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας με την ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.
 
Θα υπάρξει συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
 
Θα δοθεί η δυνατότητα 120 δόσεων και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%.
 
Κοινωνικό επίδομα
 
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα «εξαπτέρυγά» της επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
 
Όπως τόνισε, τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Παράλληλα, είπε πως ελπίζει «φέτος, ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του». 
 
«Η κυβέρνησή μας εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών»
 
«Η κυβέρνησή μας εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών και, ταυτόχρονα, εγγυάται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός ξεχωριστά» είπε ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κλέφτες κι αστυνόμους με τον κ. Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα» προσέθεσε.
 
Για Paradise Papers: Οι φορολογικοί παράδεισοι οδηγούν σε πολιτική κόλαση
 
«Οι Siemens δεν εκλέγουν κυβερνήσεις και οι φορολογικοί παράδεισοι οδηγούν σε πολιτική κόλαση» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers και τον ισχυρισμό του προέδρου της ΝΔ ότι θα κερδίσει τις εκλογές.
 
«Σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, θα τη βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματά τους σε παραδείσους» γιατί, όπως παρατήρησε, «κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός, που να μην μπορούμε να τον φτάσουμε, αν έχουμε τη θέληση. Κι εμείς την έχουμε».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top