Βία και ανομία ζουν και βασιλεύουν στα Πανεπιστήμια

Πολιτική αντιπαράθεση και στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί

Η βία και η ανομία ζουν και βασιλεύουν στα Πανεπιστήμια, ενώ φοιτητές καταγγέλλουν ακόμη και εμπόριο ναρκωτικών. Τα αμφιθέατρα αδειάζουν μόλις νυχτώσει, καθώς ομάδες κουκουλοφόρων δρουν ανενόχλητες.

Μέρα μεσημέρι στην Πολυτεχνειούπολη Θεσσαλονίκης η χρήση και η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται μπροστά στα μάτια φοιτητών και καθηγητών, ενώ στο παρελθόν καταγγέλλεται ότι υπήρξε και θάνατος  φοιτήτριας.  

Οι φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δηλώνουν ότι δεν κυκλοφορούν μόνοι τους το βράδυ και ότι  μετά το τέλος των μαθημάτων συνήθως φεύγουν σε ομάδες τριών-τεσσάρων ατόμων.  

Αλλά και στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου οι μαρτυρίες για την ανεξέλεγκτη δράση νεαρών που δεν έχουν καμια σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα είναι αποκαλυπτικά.

Η Ελένη Ματζουράνη, Καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλώνει στο Star:   

«H κατάσταση εχει ξεφύγει, ο  καθένας μπορεί να μπει χωρίς έλεγχο να στις αίθουσες και να κάνει ό, τι θέλει. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει».  

Όσο για την επέμβαση της αστυνομίας σε περίπτωση που διαπιστώνονται αξιόποινες πράξεις, η κ. Ματζουράνη τονίζει:

«Χαρακτηριστικά παράδειγμα είναι και ότι δεν μπορεί να μπει η Τροχαία μέσα και σου λέει “σπρώξε το αυτοκίνητο προς την είσοδο για να γίνει η διαδικασία”»!  

Μόνο μέσα στον Οκτώβριο καταγράφηκαν τουλάχιστον 4 περιπτώσεις βίας και ανομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Ο Καθηγητής  Άγγελος Συρίγος μετά την επίθεση που δέχθηκε στο Παντειο, στοχοποιήθηκε με αφίσες.  Ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου βρέθηκε όμηρος στο γραφείο του απο ομάδα φοιτητών, ενώ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μέσα σε λίγες ημέρες,  είχαμε δυο περιστατικά ξυλοδαρμού. Το ένα μάλιστα ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κέντρου της Αθήνας χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επιθέσεις με μολότοφ στο κέντρο. Τις περισσότερες φορές μετά απο πάρτι που έχει προηγηθεί σε κάποιο αμφιθέατρο. Όπως αυτό που θα γίνει απόψε στη Νομική, ώστε τα έσοδα, σύμφωνα  με την αφίσα, να διατεθούν για τη δημιουργία αναρχικού εντύπου.

Το θέμα της ανομίας στα Πανεπιστήμια έφτασε μέχρι τη Βουλή,  στην «ώρα του πρωθυπουργού».   

«Εγώ θέλω να πάτε να συναντήσετε έναν ξενοδόχο στο κέντρο, να σας πει τι γινόταν στο κέντρο της Αθήνας το 2012, το 2013 και το 2014 και ποια είναι η εικόνα σήμερα» υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  

«Ο ποινικός κώδικας θα ισχύει και εντός του Πανεπιστημίου,  με μια εξαίρεση μόνο για τα εγκλήματα που αφορούν την ελευθερία της έκφρασης» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος  Μητσοτάκης.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top