Η πρώτη ομιλία Μεϊμαράκη μετά από 2 χρόνια

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης

 Η πρώτη ομιλία Μεϊμαράκη μετά από 2 χρόνια

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Νίκου Βακάλη που υπήρξε ευρωβουλευτής του κόμματος και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά από 2 χρόνια, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως "ο ριζοσπαστικός κοινωνικός φιλελευθερισμός, με κέντρο τον άνθρωπο" είναι η ιδεολογική σταθερά και πυξίδα του κόμματος το οποίο χαρακτήρισε ως "τη μεγάλη φιλελεύθερη χριστιανοδημοκρατική ευρωπαϊκή κεντροδεξιά" που βλέπει την προοπτική της Ελλάδας μέσα από την ευρωπαϊκή της πορεία, όπως τη χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε την ανάγκη του διαλόγου, της σύνθεσης, της συναίνεσης, χωρίς αυτό να παρεξηγείται και να ερμηνεύεται ως υποχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις και αναφέρθηκε στην περίοδο που πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Όπως είπε και τότε μπορεί κάποιοι να παρεξηγούσαν όσους ζητούσαν εθνική συνεννόηση, όμως αυτή έφερε θετικά αποτελέσματα και δικαίωσε εκείνη την πολιτική.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο πρώην γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος με τον οποίο είχε συγκρουστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μπαίνοντας στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς, όπου έγινε η εκδήλωση, ο κ. Παπαμιμίκος κατευθύνθηκε στον κ. Μεϊμαράκη έκαναν χειραψία και αλληλοασπάστηκαν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top