Το debate των υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς

Τι απάντησαν στην ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην ΕΡΤ το πρώτο debate των 9 υποψηφίων αρχηγών του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, οι οποίοι απαντούν σε  ερωτήσεις δημοσιογράφων ΜΜΕ της περιφέρειας, ενώ σε μία εβδομάδα θα διεξαχθεί το debate με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας

Η συζήτηση η οποία μεταδίδεται από  την ΕΡΤ 2 περιλαμβάνει έξι κύκλους:  Δύο με κοινά ερωτήματα προς όλους, τρεις θεματικούς για τη νέα παράταξη, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα και έναν όπου ο κάθε υποψήφιος  επιλέγει το ερώτημα σε κάποιον αντίπαλό του.

Στο πρώτο ερώτημα που έθεσε η συντονίστρια της κρατικής τηλεόρασης  Δώρα Αναγνωστοπούλου, για το μεγάλο κόμμα που θα συνεργαστούν αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και την θέση τους για την απλή αναλογική, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο  Γιώργος  Καμίνης  μίλησαν για προγραμματική συμφωνία και εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για  την απλή αναλογική.

«Το ερώτημα είναι αν συμφωνούν με τις προτάσεις μας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Γ. Μανιάτης, ενώ τάχθηκε υπέρ εκλογικού  νόμο με  μικρό μπόνους και κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τη δεξιά»  τόνισε ο Δημήτρης Τζιώτης, ενώ ο Kωνσταντίνος Γάτσιος τάχθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ   αλλά διευκρίνισε ότι «αν  υπάρξει εθνική ανάγκη πρέπει να συζητήσουμε μαζί της»  και χαρακτήρισε «ασφαλή δρόμο για την καταστροφή την απλή αναλογική».

«Τσίπρας και Μητσοτάκης εκφράζουν συντηρητική πολιτική» υποστήριξε ο  Απόστολος Πόντας, ο οποίος τάχθηκε ι υπέρ της απλής αναλογικής αλλά  με όριο εισόδου στη Βουλή το 5%.

«Για τερατογένεση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος πρόσθεσε ότι η χώρα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη και  διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί για την αλλαγή της απλής αναλογικής.

 «Κανείς δε θα κρυφτεί πίσω από εμάς, όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» τόνισε η Φώφη Γεννηματά σχετικά με τη μετεκλογική  συνεργασία, ενώ όσον αφορά  το εκλογικό σύστημα τάχθηκε υπέρ μικρού μπόνους για το πρώτο κόμμα (άνω του 42%) και υπέρ της κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να πάρει από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης» υποστήριξε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος πρόσθεσε  ότι οι πολίτες δε θέλουν να επαναληφθεί η κυβέρνηση Σαμαρά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top