Πηγές του υπουργείου Οικονομικών: Ολοκληρώθηκε ο α’ κύκλος της διαπραγμάτευσης

Επισημαίνουν ότι υπάρχει συμφωνία για τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού

Ολοκληρώθηκε ο α’ κύκλος της διαπραγμάτευσης

Για ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου συζητήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση κάνει λόγο το οικονομικό επιτελείο.

«Οι συναντήσεις πήγαν πολύ καλά. Λύνονται όλα τα θέματα σιγά-σιγά. Στο επόμενο διάστημα απαιτείται πολλή τεχνική δουλειά ούτως ώστε αυτά που συμφωνούνται, να γίνουν  νόμοι, υπουργικές αποφάσεις κτλ.» αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ).

Οι επικεφαλής των θεσμών  θα επιστρέψουν σε τέσσερις  εβδομάδες, περίπου την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και πριν το EG που είναι στις 4 Δεκεμβρίου. «Μέχρι τότε», εξηγεί η πηγή του ΥΠΟΙΚ,  «οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και με τηλεδιασκέψεις».

Όσο αφορά στον προϋπολογισμό του 2018, η ίδια πηγή επισημαίνει υπάρχει συμφωνία για τα βασικά μεγέθη και προβλέπεται με μεγάλη ασφάλεια ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Διαβάστε ακόμη: Τι θα γίνει με την τρίτη αξιολόγηση; Η πρώτη συμφωνία

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις είναι για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 2,8% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) και της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ για το 2018.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top