Σφοδρή κριτική Δένδια σε κυβέρνηση - Τόσκα για τα περιστατικά ανομίας

«Τα αστυνομικά όργανα έχουν σαφή εντολή αποχής από την επιβολή της έννομης τάξης» δήλωσε

Σφοδρή κριτική  Δένδια σε κυβέρνηση – Τόσκα

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM»  με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, όπως η επίθεση στο Α.Τ. της Πεύκης.  

«Είναι προφανές ότι τα αστυνομικά όργανα έχουν σαφή εντολή - κομψά αυτό λέγεται «αυτοσυγκράτηση» - αποχής από την επιβολή της έννομης τάξης. Δηλαδή του δημοκρατικού δικαιώματος του πολίτη να απολαμβάνει την ασφάλεια την οποία το Σύνταγμα του επιτρέπει να απαιτήσει από το ελληνικό κράτος»  τόνισε ο κ. Δένδιας.  Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι «είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα αστυνομικά όργανα ξέρουν ότι αν κάνουν κάτι, δεν θα έχουν κάλυψη και  θα βρεθούν απολογούμενοι. Αυτό έχει οδηγήσει στην απόλυτη απραξία και το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας πώς λειτουργεί».

Σχετικά με την στάση της κυβέρνησης συνολικά στο ζήτημα ανέφερε:    «Έχει να κάνει με αυτό που λέμε ιδεοληψίες. Και έχει να κάνει με τον τρόπο που η κυβέρνηση προσλαμβάνει τη σχέση τους με τον νόμο και την τάξη. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη, για κάποιο λόγο δικό τους, και ακριβώς επειδή εφαρμόζουνε μια σκληρότατη οικονομική πολιτική προσφέρουν σε ένα τμήμα της άφρονος Αριστεράς ως αντάλλαγμα την δυνατότητα να φέρεται με τον τρόπο που φέρεται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως  δεν θεωρεί ότι λείπει προσωπικό από την ΕΛ.ΑΣ. «Θεωρώ ότι η κατανομή του προσωπικού με ένα οργανόγραμμα της δεκαετίας του 1960 είναι χείριστη. Κατά συνέπεια καταλήγεις να έχεις υπερβάλλοντα αριθμό εκεί που δεν τον χρειάζεσαι».   Συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας: «Το οργανόγραμμα αυτό έρχεται από πολύ μακριά. Εγώ πέρασα ένα νομοθέτημα για πλήρη αναδιοργάνωση της αστυνομίας και  δυστυχώς δεν εφαρμόζεται  τίποτα από αυτά που πέρασα. Το νομοθέτημα αυτό ψηφίστηκε με ευρύτερη πλειοψηφία και τμήματα της Αριστεράς το ψήφισαν. Δεν ήταν απλά ένα νομοθέτημα που το επέβαλε η κυβερνητική πλειοψηφία, υπήρξε εξαντλητικός διάλογος».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε επίσης  ότι «η  ΕΛ.ΑΣ. είναι οργανωμένη στα πλαίσια της δεκαετίας του 60» και υπενθύμισε ότι «γελώντας εγώ έλεγα τότε, όπως ακριβώς έβλεπες τα πράγματα στην ταινία «ο Ηλίας του 16ου». Εάν περιμένεις με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του 21ου αιώνα είσαι βαθιά νυχτωμένος. Όμως εδώ,  να είμαστε ειλικρινείς, και την πιο σύγχρονη αστυνομία του πλανήτη να έχεις, εάν η πολιτική ηγεσία της λέει «μην κάνεις τίποτα», εμμέσως ή αμέσως, τότε δεν έχει καμιά σημασία τι έχεις».

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι οι  κλοπές από το 2014 έχουν ανέβει 34% στην Αττική και  οι ληστείες  κατά 20%  ενώ κατηγόρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι επικαλείται αποσπασματικά την μείωση των ανθρωποκτονιών για να υποστηρίξει ότι υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας.     

«Η εγκληματικότητα ξέρετε δεν κρίνεται σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. έκανε συγκεκριμένα πράγματα για να προλάβει τις ανθρωποκτονίες. Τα σύνορα της χώρας είναι ξέφραγο αμπέλι, όποιος θέλει μπαίνει,  όποιος θέλει βγαίνει, κατά συνέπεια το να παίρνεις ένα μόνο δείκτη ο οποίος ούτως ή αλλιώς αφορά πολύ μικρούς αριθμούς και ευκαιριακά σε ευνοεί και να τον χειρίζεσαι έτσι,  δεν δείχνει την πραγματική κατάσταση» τόνισε ο κ. Δένδιας και κατέληξε:   «Όλα τα στατιστικά τα έχουμε διαθέσιμα, εάν θέλετε να σας τα στείλουμε. Τα στατιστικά είναι τραγικά, με  νούμερα που είναι απίστευτα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top