Αίσιο τέλος φαίνεται ότι θα έχει το σίριαλ με την εκταμίευση των 800 εκ. ευρώ

Σε καλό κλίμα η πρώτη μέρα συζητήσεων με τους θεσμούς

Αίσιο τέλος φαίνεται ότι θα έχει το σήριαλ με την υποδόση των 800 εκατομμυρίων ευρώ, που θα κατευθυνθεί στην αγορά,  όπως μετέδωσε ο οικονομικός συντάκτης του Star Γιώργος Παππούς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα από το ξενοδοχείο όπου σήμερα το πρωί άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για την τρίτη αξιολόγηση.

Όπως ανέφερε, η πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης  μετά την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε μέσα σε καλό κλίμα, ενώ  την Πέμπτη συνεδριάζει ο ESM για να εγκρίνει την εκταμίευση των 800 εκ. ευρώ.

Δύσκολα σημεία στις συζητήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν  πάντως,   καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις  εντοπίσθηκε «τρύπα» έως 600 εκ. ευρώ στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, αν και υψηλόβαθμο  στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και αρκέσθηκε να τονίσει ότι   «πήγαν πάρα πολύ καλά οι συζητήσεις».

 Παράλληλα, υπάρχει η προσδοκία ότι ο συζητήσεις αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, με «αγκάθια» να είναι σε αυτές επίσης η ΔΕΗ και η αξιολόγηση στο Δημόσιο. Όλοι όμως συμφωνούν ότι θα υπάρχει υπεραπόδοση του ΑΕΠ πάνω από το 1,7%.       

Οι συναντήσεις των Θεσμών την Τρίτη

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών, για αύριο Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 είναι:

09.30 Ενέργεια - Γ. Σταθάκης

11.00 Στρατηγική ανάπτυξης/Αναπτυξιακή Τράπεζα - Δ. Παπαδημητρίου

12:00 Χρηματοπιστωτικά (εξωδικαστικός συμβιβασμός) - Δ. Παπαδημητρίου, Ε.Τ σακαλώτος, Σ. Κοντονής, Ε. Αχτσιόγλου

14:30 Επισκόπηση προγράμματος - Ε. Τσακαλώτος, Γ. Χουλιαράκης, Ε. Αχτσιόγλου, Δ.Λιάκος

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top