Στην ατζέντα του ESM η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα

Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. την Πέμπτη – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θ. Αθανασίου

Στην ατζέντα του ESM η εκταμίευση της υποδόσης

H συζήτηση για την απελευθέρωση της υποδόσης των 0,8 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της τρίτης δόσης χρηματοδοτικής ενίσχυσης στην Ελλάδα, θα βρεθεί στην ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Κάλιν Ανεβ Γιάνσε, το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει την εκτίμηση των θεσμικών οργάνων που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα για την πρόοδο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της προς το εσωτερικό.

"Μια ικανοποιητική αξιολόγηση σύμφωνα με τους όρους της τρίτης δόσης της χρηματοδοτικής συνδρομής προς την Ελλάδα, θα ανοίξει το δρόμο για το Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει την απελευθέρωση των υπολοίπων € 0,8 δισ. που προορίζονται για εκκαθάριση ληξιπρόθεσμών στο πλαίσιο αυτής της δόσης", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι  στις 7 Ιουλίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε (επί της αρχής) την τρίτη δόση χρηματοδοτικής συνδρομής στην Ελλάδα ύψους € 8,5 δισ. ,καθώς και έλαβε απόφαση για την εκταμίευση € 7,7 δισ. για την αποπληρωμή χρέους και ληξιπρόθεσμων στο εσωτερικό (arrears).

Στις 5 Ιουλίου 2017, το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε το Συμπληρωματικό Μνημόνιο συμφωνίας με την Ελλάδα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top