Όπως το άνοιξε, το… έκλεισε το ζήτημα της ευθανασίας ο Κοντονής

Πήγε να ανοίξει ζήτημα νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας

Θέμα νομιμοποίησης της ευθανασίας πήγε να ανοίξει το πρωί από την αποκάλυψη της απάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Αμυρά.

Όπως υπενθύμισε ο δικαστικός συντάκτης  Παναγιώτης Στάθης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα  Ζαχαρέα, η ευθανασία και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελλάδα διώκονται ως ποινικά αδικήματα.

 Ο βουλευτής του Ποταμιού υπέβαλλε ερώτηση στις 20 Μαρτίου αν προτίθεται η κυβέρνηση να τη νομιμοποιήσει. Στις 16 Οκτωβρίου ο κ. Κοντονής απάντησε πως διαβίβασε την ερώτηση σε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή η οποία ασχολείται εδώ και πολύ καιρό με την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα. Το γεγονός ότι ο υπουργός δεν το απέκλεισε ξεσήκωσε όμως μια μεγάλη συζήτηση για το  αν η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει.

Η απάντηση σε αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Π. Στάθη  είναι «όχι» -  τουλάχιστον τώρα - και ότι απλώς η επιτροπή ασχολήθηκε με όλα τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Ό,τι κι αν προτείνει πάντως τον τελικό λόγο θα τον έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης.       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top