Αχτσιόγλου: Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν το 2016, είναι περισσότερες μόνο κατά 2.000, συγκριτικά με το 2015

Η υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με τις συντάξεις χηρείας

Αχτσιόγλου: 2.000 επιχειρήσεις παραπάνω, έκλεισαν το 2016

Προβλήματα  με τις συντάξεις χηρείας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν, η  Έφη Αχτσιόγλου, χθες από το βήμα της Βουλής.

Η υπουργός είναι σέξι: Με εφαρμοστό φόρεμα και ψηλοτάκουνα πέδιλα η Αχτσιόγλου στο υπουργικό

Η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευθεί με τους δανειστές προκειμένου να φέρει βελτιωτική ρύθμιση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Για το επίπεδο των συντάξεων χηρείας, θα φέρουμε ρύθμιση που θα διευθετεί το ζήτημα, γιατί όντως υπάρχει πρόβλημα. Το κατανοούμε το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να το κατανοήσετε και εσείς ότι είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης. Το διαπραγματευόμαστε και δεσμευόμαστε ότι θα φέρουμε ρύθμιση».

Η παραδοχή της Υπουργού Εργασίας ακολούθησε της ομιλίας της Εύης Χριστοφιλοπούλου,  η οποία παρουσίασε αποδεικτικά καταβολής συντάξεων χηρείας, τα οποία ποσά δεν ξεπερνούν τα 345 ευρώ. Η κ.Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε αυτά τα ποσά ως ακραία αδικία που προκάλεσε ο νομός Κατρούγκαλου και κάλεσε την κ. Αχτσιόγλου να την διορθώσει.

«Η διαφορά των ατομικών επιχειρήσεων που διέκοψαν το 2016 σε σχέση με το 2015 ήταν μόλις 2.000»

Κατά τη δεύτερη τοποθέτησή της, στο πλαίσιο επερώτησης στη Βουλή, σχετικά με το ασφαλιστικό, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «με βάση τα στοιχεία που έχουμε από την φορολογία, στην πραγματικότητα η διαφορά των ατομικών επιχειρήσεων που διέκοψαν το 2016 σε σχέση με το 2015 ήταν μόλις 2.000».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top