Ραντεβού τον Οκτώβριο έδωσαν οι θεσμοί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup

Προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση να «τρέξει» για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα

Ραντεβού τον Οκτώβριο έδωσαν οι Θεσμοί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup, όπου έγινε σαφές ότι για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος του χρόνου, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να "τρέξει" για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, όπως ανέφερε ο οικονομικός συντάκτης  Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Και μπορεί τα…  αυτιά του  Ευκλείδη Τσακαλώτου να παραμένουν στην θέση τους και μην του τα τράβηξαν, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στη Βουλή, υπήρξαν όμως αρκετές προειδοποιήσεις προς την ελληνική πλευρά.    

   Διαβάστε ακόμη:

Τσακαλώτος: Δεν μου τράβηξαν τα… αυτιά στο Eurogroup

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το γ΄ μνημόνιο χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για το 2018, δεν υπήρξε καθαρή θέση για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αλλά ο Επίτροπος Μοσκοβισί παρέπεμψε στην συζήτηση που θα γίνει τον Οκτώβριο για τον προϋπολογισμό.      

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση το μήνυμα ήταν ότι πρόθεση όλων των πλευρών είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα, αλλά και ότι χρειάζεται   «πολλή δουλειά για να κλείσει εγκαίρως».

Για το θέμα των Τραπεζών υπήρξε έντονος προβληματισμός από τους εταίρους για το αν θα τραβήξει το σχοινί το ΔΝΤ.    3,6 δις ευρώ ήταν οι εισροές καταθέσεων από τον  Μάιο, αλλά από την στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για το ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης η τάση αυτή έχει ανακοπεί, ενώ επηρέασε και τις αξίες των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες σημείωσαν πτώση.     

Ο ισχυρός άνδρας των ευρωπαϊκών τραπεζών πάντως Μπενουά Κερέ έστειλε μήνυμα ότι μόνο ο Ευρωπαϊκός Εποπτικός Μηχανισμός (SSM ) των τραπεζών αποφασίζει για το ίδιο ζήτημα.

Σε μεγάλο αγκάθι όμως εξελίσσεται η υπόθεση Γεωργίου, καθώς έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στην ελληνική πλευρά ότι σχεδόν όλοι οι εταίροι διαπίστωσαν  ότι βλάπτει  την ανάκτηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top