Τσακαλώτος: Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το γ΄ μνημόνιο χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης

Επικαλέσθηκε και τον Ντάισελμπλουμ - Τι μεταδίδει ο απεσταλμένος του Star στο Ταλίν Θ. Αθανασίου

Τσακαλώτος: Έξοδος από το μνημόνιο χωρίς στήριξη

Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης χωρίς να λάβει προληπτική γραμμή χρηματοδοτικής στήριξης της οικονομίας, εξέφρασε πριν από λίγο από το Ταλίν, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικαλούμενος μάλιστα και τον Πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, για τον οποίον είπε ότι έχει την ίδια ακριβώς άποψη.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Star στο Ταλίν Θάνος Αθανασίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε ότι είναι πολύ πιθανότερο να χρησιμοποιηθούν "ως μαξιλάρι", όπως χαρακτηριστικά είπε, τα αδιάθετα κεφάλαια του σημερινού προγράμματος διάσωσης. Αποκάλυψε δε ότι πριν από την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν τρεις συζητήσεις: μια για το χρέος, μια για το χρηματοδοτικό μαξιλάρι και μια για τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα μετά το 2018.

Ο Υπουργός τόνισε ότι το κλίμα στο Ταλίν ήταν θετικό και πως σε καμία περίπτωση δεν εισέπραξε αρνητική κριτική. Αντιθέτως είπε πως συμφωνεί και ο ίδιος με την ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, απέρριψε τις αιτιάσεις για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, εξηγώντας ότι η υπεραπόδοση ορισμένων μέτρων καλύπτει την υπό- απόδοση κάποιον άλλο και κατέληξε συμφωνώντας με την ανάγκη μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων ως μέσο για την ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα.

Ο Ε.Τσακαλώτος δεσμεύθηκε να φέρει εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται στην αξιολόγηση και κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα έχει στόχο να εξέλθει του προγράμματος επιτυχώς.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδα ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "επ` ουδενί δεν αμφισβητεί τα στατιστικά στοιχεία του Α.Γεωργίου" με κανέναν απολύτως τρόπο, ή έργο. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι η καταδίκη αφορούσε τεχνικότητες της διοίκηση που άσκησε στην ΕΛΣΤΑΤ και όχι τα ίδια  τα στατιστικά - για τα οποία δεν υπάρχει και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top