Εγκαινίασε την Ιονία Oδό ο Τσίπρας: Θέλαμε μια μέρα για Τζουμέρκα όταν ήμουν παιδάκι και τώρα πας για σ/κ

Έκανε λόγο για «τέλος στην απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας»- Πρώτη ανάρτηση 13:37

«Η Ιόνια Οδός είναι ένα στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα για την Ήπειρο και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας ένα τμήμα της Ιονίας Οδού.

Ο πρωθυπουργός είπε πως παίρνει σάρκα και οστά «ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας» και υπογράμμισε πως το έργο αυτό «δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου».

Μάλιστα, πρόσθεσε με ενθουσιασμό: «Θυμάμαι ως παιδάκι που θέλαμε μια ημέρα για να ανέβουμε στα Τζουμέρκα. Θέλαμε 8-9 ώρες ενώ τώρα φεύγοντας από την Αθήνα μπορείς να επισκεφθείς την περιοχή για Σαββατοκύριακο».

«Η συμβολή της Ιόνιας Οδού θα μεγιστοποιηθεί αν ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, που περιλαμβάνει, την κατασκευή νέου λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού, με την Πρέβεζα και το Αγρίνιο και την επέκταση της έως την Κακαβιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν πράξη την ολοκλήρωση των έργων» σημειώνοντας πάντως πως τα έργα ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώνονται σήμερα από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με την Ιόνια Οδό αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων που μετατρέπεται σε αεροδρόμιο κόμβο για τις μετακινήσεις τουριστών.  

«Η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα γυρίζει σελίδα.

«Το όραμά μας είναι μια νέα εποχή με δίκαιη ανάπτυξη, που προσφέρει σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους πιο αδύναμους» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια o πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Αργότερα, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Καβάλα, όπου αύριο Τετάρτη θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ εν συνεχεία θα παραστεί σε εκδήλωση για την υπογραφή της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας - Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς – Βάρνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top