Κεντροαριστερά: Εγγύηση 10.000 ευρώ και 1.000 υπογραφές για κάθε υποψήφιο αρχηγό

Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ ζητούν ηλεκτρονική ψηφοφορία και διπλή κάλπη, μία για ηγεσία και μία για το κόμμα-Πρώτη ανάρτηση:30-08-2017 16:33

Θέμα χρόνου είναι να «κλειδώσουν» οι όροι για την εκλογή νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Γιάννη Μανιάτη. Υποψήφιοι αναμένονται να είναι και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η Συνεδρίαση Επιτροπής Αλεβιζάτου για τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών (5 και 12 Νοεμβρίου) και για την διαδικασία.

Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ ζητούν ηλεκτρονική ψηφοφορία και διπλή κάλπη, μία για ηγεσία και μία για το κόμμα.

Όμως, η Χαριλάου Τρικούπη αντιδρά. Εκτιμά ότι το κόστος της online ψηφοφορίας είναι υψηλό (άνω των 800 χιλιάδων ευρώ) και ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα διαφάνειας για να επιτραπεί η από απόσταση ψήφος.

Σε ότι αφορά στους όρους για να είναι έγκυρη μία υποψηφιότητα υπό συζήτηση είναι συζητούνται τα εξής:

Πρώτον, θα απαιτούνται 1.000 υπογραφές (500 από την Αττική και 500 από την υπόλοιπη Ελλάδα).

Δεύτερον, έγκυρες θα είναι οι υποψηφιότητες που θα κατατεθούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου (οι υπογραφές θα πρέπει να παρουσιαστούν έως τις 18 Σεπτεμβρίου).

Τρίτον, οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πληρώσουν ως εγγύηση από 10.000 ευρώ! Τονίζεται ότι αυτό το ποσό είναι εγγύηση και ίσως να τεθεί ως προϋπόθεση, ώστε να αποφευχθούν τα «παρατράγουδα» από τη διαδικασία υποψηφιοτήτων.

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται

Ειδικότερα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Γεννηματά συγκάλεσε χθες την ΚΟΕΣ του κόμματος και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται. Για την τύχη του θα αποφασίσουν τα μέλη του σε συνέδριο ή σε άλλη διαδικασία που θα επιλεγεί, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον νέο επικεφαλής της κεντροαριστεράς. 

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top