Spiegel: «Με λοταρία θέλει να επιβραβεύσει η Ελλάδα αυτούς που πληρώνουν με κάρτα»

To γερμανικό περιοδικό σχολιάζει την απόφαση της κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή με αυτό τον τρόπο

Spiegel: Επιβράβευση με λοταρία για πληρωμές με κάρτα

Το γεγονός ότι στην Ελλάδα θα γίνεται λοταρία ως επιβράβευση για εκείνους που πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με κάρτα, σχολιάζεται από το περιοδικό Spiegel.

«Με λοταρία θέλει να επιβραβεύσει η Ελλάδα αυτούς που πληρώνουν με κάρτα» γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.

Αναλυτικότερα αναφέρει: «Εδώ και καιρό η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για να πατάξει τη διαδεδομένη φοροδιαφυγή. Το 2015 ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης ήθελε να εκπαιδεύσει απλούς πολίτες σε εφοριακούς ελεγκτές, οι οποίοι θα έβγαιναν στο κυνήγι των φοροφυγάδων με κρυφές κάμερες και μικρόφωνα. Η πρόταση της λοταρίας είναι σίγουρα πιο κατάλληλη».

Πάντως, το περιοδικό ασκεί κριτική στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι: «Το σχέδιο αυτό όμως ενδέχεται να ευνοήσει τους ούτως ή άλλως προνομιούχους πλούσιους της Ελλάδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο αριθμός των λαχείων θα εξαρτάται από το ποσό που θα έχει δαπανηθεί. Επομένως πολίτες με μεγάλο βαλάντιο θα έχουν σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν απ' ό,τι απλοί καταναλωτές. Σημειώνεται πάντως ότι η απάτη με τον ΦΠΑ παρατηρείται ιδιαίτερα σε μικρά ποσά σε καταστήματα και εστιατόρια».

Το περιοδικό Focus βλέπει την εν λόγω κίνηση μάλλον με θετικό μάτι αφού το σχετικό άρθρο του φέρει τον τίτλο: «Η Ελλάδα καταπολεμά με έναν απλό τρόπο τη φοροδιαφυγή». Συγκεκριμένα επισημαίνει: «Όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές εβδομάδες, 3,8 εκ. Έλληνες πολίτες και επιχειρήσεις χρωστούν στο κράτος συνολικά 95 δις €. Για να εισπράξει το κράτος τουλάχιστον ένα μέρος των χρεών, προσπαθεί να κινητοποιήσει τον εφοριακό έλεγχο και να δελεάσει τους ανθρώπους με διάφορα μέσα μεταξύ άλλων και με τη φορολοταρία»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top