Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε μια κούρσα για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις στην ΔΕΘ

Στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου μαζί με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

Συνεχείς συσκέψεις για την προετοιμασία της επίσκεψης στην ΔΕΘ πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και έτσι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του κρατούν μικρό καλάθι, κυρίως με μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και την παιδεία. Μέσα σε όλα αυτά πυρετώδης είναι και ο σχεδιασμός για την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα, ο οποίος θα συνοδεύεται από την πρώτη κυρία της Γαλλίας.

Οι παροχές όταν ανέβαιναν οι πρωθυπουργοί στην ΔΕΘ ήταν κάτι το αυτονόητο για πολλά χρόνια. Τώρα στην εποχή των μνημονίων και της υπερφολόγησης των πολιτών, το Μέγαρο Μαξίμου ψάχνει με το σταγονόμετρο σε αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό τα φιλολαϊκά μέτρα που θα κρατάει στην φαρέτρα του, ο Αλέξης Τσίπρας για την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη.

Ένα από αυτά είναι το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά που θα κατατεθεί την άλλη εβδομάδα στην Βουλή και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-Ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση

-για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία

-και την ισχυροποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Η αρμόδια υπουργός  Έφη Αχτσιόγλου πάντως διέψευσε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση των μεταβατικών διατάξεων για την συνταξιοδότηση στα 62 έτη.

«Η μεταβατική αυτή περίοδος ήδη εφαρμόζεται και θα εξακολουθήσει να ισχύει κανονικά. Ταυτόχρονα θα κατατεθεί στην βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις» επεσήμανε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Πρέπει να αλλάξει το σημερινό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων όχι όμως και να καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» υποστηρίζει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Στόχος μας είναι μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες σε όλους. Που δίνει δουλειές. Που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, όποιες και αν είναι αυτές»

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε μια κούρσα για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις στην ΔΕΘ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει αυτό το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη για  συναντήσεις με παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς, ενώ θα μεταβεί ξανά το μεθεπόμενο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου για την ομιλία στο Βελλίδειο και την επομένη στις 10, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ήδη ότι θα ανέβει στην συμπρωτεύουσα την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου για συναντήσεις με φορείς της πόλης ενόψει ΔΕΘ, ενώ αναμένεται στην Θεσσαλονίκη ξανά στις  16 και 17 Σεπτεμβρίου για την ομιλία και την συνέντευξη τύπου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και μάλιστα θα συνοδεύεται από την σύζυγό του Μπριζίτ. Θα έχει συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα μιλήσει στην Πνύκα. Την επομένη θα δώσει συνέντευξη τύπου στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα επιχειρήσει να στείλει από την Αθήνα μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top