Σκουρλέτης κατά δημάρχων: Εμείς λεφτά τους δώσαμε, ευθύνη τους η πυροπροστασία

«Δεν μπορεί όταν υπάρχει μία σφικτότατη δημοσιονομική πολιτική να μην αφήνει το αποτύπωμά της σε διάφορους τομείς του κράτους»

Σκουρλέτης κατά δημάρχων: Εμείς λεφτά τους δώσαμε

Αιχμές για ελλιπή προετοιμασία και μη σωστή διαχείριση των χρημάτων για την πυροπροστασία άφησε εναντίον κάποιον δήμων της χώρας ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αν μιλήσουμε για τις πυρκαγιές, στον τομέα της πυροπροστασίας, πολύ έγκαιρα φέτος είχαν γίνει συσκέψεις, έχουν δοθεί κονδύλια. Στο υπουργείο Εσωτερικών που γνωρίζω έχουν δοθεί περίπου 17 εκατ. ευρώ στους 319 από τους 325 δήμους, αποκλειστικά για πυροπροστασία. Η αξιοποίησή τους είναι πρώτα από όλα ευθύνη της Αυτοδιοίκησης» δήλωσε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Έχουμε περιπτώσεις δημάρχων που πραγματικά αξιοποίησαν τα κονδύλια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχουμε και μαρτυρίες πολιτών για έλλειψη έστω στοιχειωδών μέτρων, αλλά αυτά πρέπει να τα κρίνει κανείς στο συγκεκριμένο επίπεδο, να δημιουργεί την πίεση η ίδια η κοινωνία προς τους αιρετούς, όπως σε κάθε επίπεδο εξουσίας, για να κάνει καλά τη δουλειά της» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών. 

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε για άλλη μία φορά δημόσια τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης: «Δεν μπορεί όταν υπάρχει μία σφικτότατη δημοσιονομική πολιτική να μην αφήνει το αποτύπωμά της σε διάφορους τομείς του κράτους. Σήμερα μιλάμε για την Πυροσβεστική, αλλά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την Υγεία, την Παιδεία, πολλές άλλες κατηγορίες εργαζόμενων και πεδίων δράσης του κράτους και της Πολιτείας. Αυτό αναδεικνύει πόσο παράλογη είναι πολλές φορές αυτή η πολιτική, που έχοντας μία εντελώς ισοπεδωτική προσέγγιση δημιουργεί επιπλέον κόστος. Όταν δεν διαθέτεις τα απαιτούμενα χρήματα για την πυροπροστασία έγκαιρα, όταν δεν έχεις ένα μηχανισμό σε άριστη κατάσταση, τότε η ζημιά που θα προκληθεί και το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι πραγματικότητα όλα αυτά που αναφέρονται, οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά, υλικά κτλ».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top